skiles
Blijf op de hoogte en volg Maud
21 Januari 2013 | Verenigde Staten, Clifton Park
Wat ik kan vertellen is dat ASML Leon alweer gevonden heeft. We waren nog geen 24 uur in Amerika, of de telefoon ging alweer. Welcome home.
Bibi en Lars gaan weer naar school, en zijn weer blij om hun vrienden te zien. Ze moeten de komende tijd wel lessen inhalen. Af en toe worden ze door de leraren gematst. Zelfs de gymlessen moeten ze hier inhalen. De ortho hebben we ook alweer gezien.
Woensdag heb ik Lars naar school moeten brengen. Voor hem begint eindelijk het snowboarden. Het heeft te lang geduurd voor hem, maar nu is het dan zover. Hij kon niet wachten tot het zover was. Zelf ben ik, na dat ik Lars op school had gedropt, naar Laurence gereden, want wij hadden onze eerste skiles die morgen. Nou ja, eerste. Het was niet mijn eerste les, maar het was wel al meer dan 12 jaar geleden dat ik op de latten had gestaan. Iedereen zei, dat je dit niet zou verleren, maar ik moest het eerst zien en dan pas geloven. Inderdaad. Het ging niet slecht. We hebben een groepje van 5 vrouwen en de eerste les hadden we 3 skileraren. Wat een luxe, bijna privéles. Het ging goed, en ik vond het zelfs leuk. Dat had ik niet gedacht, want zo sportief ben ik niet aangelegd, maar dat hoef ik jullie niet meer te vertellen. Laurence vond het ook leuk, maar haar handicap is hoogtevrees. Hoe hoger we gingen, hoe meer zij op slot ging. Hopelijk komt hier verandering in de komende weken.
Donderdags ben ik nog naar Connie geweest en heb natuurlijk moeten bijpraten. Ik over Nederland en Connie over de bruiloft. Het is een hoop geregel als je dat zo hoort. Een Amerikaanse bruiloft is toch heel anders dan in Nederland.
Natuurlijk ben ik ook weer naar de Engelse les geweest. Het was fijn om iedereen weer te zien, en ze waren warempel blij dat ik weer terug was.
Zaterdags waren we uitgenodigd bij Laurence. De party’s kunnen weer beginnen. We waren met een grote groep, maar zoals gewoonlijk was het weer erg gezellig. We hebben het niet laat gemaakt want Bibi voelde zich niet lekker. Ze heeft maar een klein beetje gegeten en viel bijna in slaap. Het zal ook nog wel te maken hebben met de jetlag.
Zondag morgen moest Bibi al om 6 uur opstaan (fijn in het weekend). Om half 7 moest ze op school zijn, want ze had met atletiek een wedstrijd in Albany. Rond half 3 heb ik haar weer opgepikt op school. Snel snel onder de douche en toen naar de verjaardag van Marta. Marta komt uit Spanje en is voor één jaar in Amerika. De familie had een sweet sixteen party voor haar georganiseerd. Veel zin had Bibi niet om er naartoe te gaan, want ze voelde zich nog steeds belabberd. Rond 6 uur was ze alweer thuis.
Leon, Lars en ik zijn ergens gaan eten, en Bibi is thuis gebleven. Ze had geen honger en geen zin om mee te gaan. Ze is die avond vroeg naar bed gegaan.
Afgelopen week ben ik bij Marian geweest. We hadden weer van alles met elkaar te bespreken en voordat we het wisten was het laat.
Van dinsdag op woensdag heeft het gesneeuwd. Ik heb eerst Lars naar school gebracht met zijn snowboard en ben toen weer naar Laurence gereden. Gelukkig was de autoweg goed te rijden en viel het mee met de gladheid. We hadden ons dik ingepakt, want het zag er buiten erg koud uit. Na 10 minuten les, kwamen we erachter dat we weer veel te dik aan waren. Wat een geklim en geklauter. Het zweet staat je op de rug. De les was erg gezellig en leuk.
Vrijdag is Bibi na school met Ashley naar Panera een broodje gaan eten. ’s Avonds is Bibi rond 9 uur nog haar pyjama komen halen, want ze bleef bij Ashley slapen. Eigenlijk was dit vorige week het plan, maar toen was ze veel te beroerd.
Lars heb ik naar Cooper gebracht. Hij moest rond half 6 bij Cooper zijn. Ze zouden dan wat eten en rond half 11 heeft de vader van Cooper hem weer naar huis gebracht. Het was erg leuk geweest.
Zaterdag heeft Leon Bibi rond 12 uur opgehaald bij Ashley. Bibi moest nog huiswerk maken en Leon, Lars en ik zijn naar Lee gereden. Lars moest nieuwe schoenen. Gelukkig hebben we er gevonden. Op de terugweg zijn we langs Jiminy Peak gereden. Dit is een skiresort. Erg mooi om te zien. We hebben er wat rondgewandeld en nog iets gedronken.
Vandaag heb ik met Ria geskypt. Gelukkig gaat het weer beter met haar oog, maar lezen is nog steeds lastig. We zijn weer bijgepraat. Leon is gaan zwemmen vanmorgen en Lars en Bibi hebben wat zitten hangen vandaag. Niks actiefs dus, gewoon een luie dag. Dit is ook af en toe heerlijk.
Ed, het oranje shirt veel neet in de smaak. Sterker nog, ut heat ut shirt neet gegaeve. Bibi heat dör un punt achter gezatte.
Familie van den Beucken wat leuk ug reactie. Doa is gen durve aan, gewuun doon.
Op de vraog van Sander kenne we dees waek pas een antjwoard gaeve. Komende dinsdig weite veur mier.
Frank en Nicole, op noa de volgende 25 joar. Gefeliciteerd.
Babs, past Emma det sjölkske nog? Ig had gaer een cupceekske wille preuve. Kieke of die net zoe lekker zien as van Dunkin Donuts. Ig dink det Emma unne beatere bekker is.
Diny en Wim, veur höbbe de saucijzenbreudjes aug gemaakt. Veur vonje ze teage valle. Volgende kier maak ig ze toch angus.
José, haet Peter al get gehuurd?
Els, deze kier is mien verslaag neet zoe oetgebreid.
21 Januari 2013 - 07:33
Els Cuijpers:
Hallo Fam. Teeuwen,
Ut waas inderdaad neet zoe oetgebreid maar.......................veur zien toch weer op de huugte!!!
Nou wat de sjnie betreft hebbe veur hiej noe auch genög. Gister is der toch waal weer effe wat biej gevalle en der loog nog.
Bin der hielemaol neet bliej mei maar .........veur de kinjer is ut natuurlijk hielemaol top.
En der zou vandaag nog wat biej komme.
Hiej begint de werkwaek auch weer dus......douche , aankleije en op nao de mac.
Toet snel maar weer.
Groetjes ........... -
21 Januari 2013 - 09:20
***MAM***:
Hoi Maud.
Ja,ja, snowboarden en skiën kunnen jullie ook hier doen!
het is hier helemaal wit, sneeuw genoeg en het sneeuwt nog.
De saucijzenbroodjes bij Diny waren best lekker, maar als jij
een ander recept hebt stuur het dan ook maar even door naar
Diny en mij, we zijn nooit te oud om te leren.
Verder kijk ik uit naar de 22ste, maar dat hoor ik wel.
Groetjes uit het besneeuwde Vloot.
***MAM***XXX***
21 Januari 2013 - 09:49
Jose:
Ha Maud en de rest van de femielie.
Ich laes ut alweer......DRUK DRUK DRUK.
Begriep ich det BIBI neet mier vriejt?
Jaomer!
Helaas Peter haet nog sjteeds nieks gehuurd. BALE..............
Is alweer biej emes angers op gesjprek gewaest en kump deze waek iets te hure.FINGERSCROSS!
Veur de verderrest geit hiej alles zien gank mit sjiej en iessel en jawel......eine lichte aardbeving!
Wuurd tied veur de zomer.
Groete aan idderein -
21 Januari 2013 - 11:36
Mien Een Sjra Oeet Remunj:
Hoi Maud Leon Bibi en Lars.
Fijn te lezen dat jullie weer gesetteld zijn en weer druk druk druk, maar jullie kunnen het allemaal best aan, hier is alles palettie ik kan weer alles aan, en ben weer 'n beetje aan het werk met mensen die niets meer terug zeggen !!
Heel veel groetjes van Mien en Sjra oet Remunj. -
21 Januari 2013 - 20:44
Ed:
Hallo Fam. Teeuwen,
Wat een verrrassing van Bibi, maar det mot kenne! Den duit Leon ut shirt mer aan!
Fijn det alles good geit en weer zien gangetje.
Groeten oet Vlorp -
23 Januari 2013 - 15:05
Wendy:
jao jao eindelik....hie toch auch nog get van mich!!!!!!!!
Sorry ..dat we jullie niet meer gezien of gesproken hebben...er was iets tussen gekomen en door alle toemel en drukte gewoon ff geen tijd...ben zeer blij dat ik je toch nog ff gezien en gesproken heb bij de Jan.
hier is op het moment alles rustig en oke ,met pap gaat het na omstandigheden en wat complicaties na redelijk goed,nu moet alleen het weer mee gaan spelen.Dit weer (vorst ,sneeuw en ijzel)werkt natuurlijk iet erg mee en dan zit je al gauw alleen achter de geraniums.
hoop voor jullie dat alles goed uitpakt en dat jullie de keus kunnen maken die het beste voor jullie is.......het zal altijd een moeilijke beslissing blijven..suc6 hiermee.
Lars is op het moment schaatsen bij de Wiite steen en Gwenn komt net met haar fietsje achterom.
Alleen de temperatuur is op het moment onder 0 maar als ze goed ingepakt zijn dan gaat het fietsen prima.Daar hebben we het nog wel vaker over gehad samen als je me de voetjes deed...dat Bibi ook altijd (weer of geen weer)met de fiets na Venlo ging.
Ja wij hebben ook maar 1 auto en die heeft Albert vaak mee naar zijn werk dus brengen steeds zit er voor haar niet in.
Ben blij voor jullie dat jullie wel een goed gevoel hebben gehad in Ruiver en het 2 drukke .leuke ,gezellige (ook emotionele)weekjes waren.Dat jullie nu ook weer in de states het normale leventje hebben opgepakt en alles oke is .......pas op voor je botjes met skieen en ...........
Hoop je snel weer te zien (skype)
vele groetjessssssssssss Wendy