Hurricane Sandy
Blijf op de hoogte en volg Maud
30 Oktober 2012 | Verenigde Staten, Clifton Park
Maandag was het dan zover. Hurricane Sandy was op weg naar NY. In hoeverre wij er last van zouden hebben, was niet helemaal duidelijk, want het kon nog alle kanten op waaien. Maandag middag begon het harder te waaien en niet veel later begon het er ook bij te regenen. Doordat het erbij ging regenen vond ik het er buiten heel grimmig uitzien. Ik ben toen toch nog maar snel in de auto gestapt, en naar de winkel gereden om een paar zaklampen te kopen. Natuurlijk op het laatste nippertje, maar ik was overduidelijk niet de enige. Ik liep de winkel binnen, en gelijk bij de ingang stond alles binnen handbereik waar iedereen naar op zoek was. Zaklampen, batterijen, aanstekers etc etc. Lekker makkelijk dus, en binnen twee minuten liep ik met 4 zaklampen naar buiten. We hebben wel kaarsen op de tafels staan, maar om nu met een kaarsje door het hele huis te moeten lopen is niet zo handig en trouwens ik vind het veel te gevaarlijk.
Ik had al vroeg rijst gekookt, voor het geval we geen stroom zouden hebben rond etenstijd. Gelukkig viel het allemaal mee. Leon was op tijd thuis en we hebben via de televisie de weerberichten in de gaten gehouden, meer kan je niet doen. We zijn op tijd naar bed gegaan en ik moet eerlijk bekennen dat we alle vier niks van de storm meegekregen hebben. We hebben dus zoals jullie lezen, geslapen als een os. Ik denk dat het allemaal wel meegevallen is. Ik kan in onze buurt, voor zover ik dat kan beoordelen, niks zien van schade. Gelukkig maar. Vandaag heeft het hard gewaaid, maar dat was het dan ook. We hebben wel stroom uitval gehad vandaag, maar dat was gelukkig maar 1,5 uur. We zijn dus voor de 3de keer de dans ontsprongen. Ik mag hopen dat dit de laatste was.
31 Oktober 2012 - 00:59
Jose:
Gelukkig.....blij dat je iets hebt laten weten.
Succes verder.
31 Oktober 2012 - 06:03
Marc En Will:
We hebben veel aan jullie gedacht, fijn om te lezen dat het bij jullie in de buurt rustiger is verlopen. Groetjes X
31 Oktober 2012 - 07:14
Angelic Oet Beesel:
Ha Maud,
Hiel fijn om te heure det alles good is biej uch! Oetgebreide mail kump der eindeluk ein dezer daag aan!
Veul groete oet ein herfsachtig Beesel -
31 Oktober 2012 - 07:17
Bert En Brenda:
Goed om te horen: de beelden op de tv laten toch ook andere dingen zien. En ja, dan vraag je je toch af hoe jullie het allemaal doorstaan. Fijn om te lezen dus! -
31 Oktober 2012 - 07:31
Els En Jac:
Ha Fam. Teeuwen,
Poeh poeh bliej get van och te huure want as ich die beelden op de tv zoog heb ich toch waal vuul aan och motte dinke.
Maar gelokkg ziet geej der weer good van aaf gekomme.
En haopelijk blief ut zoe !!!!
Hiel vuul groetjes van os twie -
31 Oktober 2012 - 07:55
Wendy:
Gelukkig......als je hier de beelden ziet dan is het echt afschuwelijk wat zo'n storm kan aanrichten.
maar goed dat jullie er met een "briesje", vanaf zijn gekomen en mooi dat je het via deze weg hebt laten weten.
Vertelde gister al op het werk dat ik zeer benieuwd was en dat ik veel aan jullie moest denken.
Jullie moeten trouwens de groetjes hebben van John de groenteman.
groetjes van ons alle hier!!!
31 Oktober 2012 - 10:22
***MAM***:
HA JULLIE,
Ja,ja, glück muss man haben!! en dat hebben jullie nu voor de 3de keer gehad.
Als je ziet wat zo`n storm kan aanrichten,treurig voor al die mensen.
Maar in Clifton Park kan alles weer gewoon verder gaan, gelukkig maar.
Groetjes ***MAM***
31 Oktober 2012 - 10:37
Diny:
Ha femilie,
fijn dat het allemaal goed is gegaan . Je kijkt toch anders naar het nieuws . Hopelijk blijft het weer nu goed.
Groetjes, Diny -
31 Oktober 2012 - 11:06
Liza:
Fijn om te lezen dat het allemaal met een sisser is afgelopen!!!!
Het waren heftige beelden op tv.
Groetjes, van ons 2 -
31 Oktober 2012 - 13:39
Monique En Jack:
He luitjes, idd fijn om positeve geluiden te horen, ik sluit me aan bij de vele voorgangers/sters die al reageerden.
Hier schijnt momenteel een heerlijk herfstzonnetje, zo meteen maar even wandelen in jaomerdal!
groetjes van ons allen.
31 Oktober 2012 - 13:58
Miriam:
Fijn te laeze det ut good gegaon is biej uch, Maud. Veur moste geliek aan uch dinke biej de berichte euver Sandy. Groet, Miriam Hans Bram Janna Mijke -
31 Oktober 2012 - 16:56
Mien En Sjra Oet Remunj:
Hoi Maud Leon Bibi en lars.
Fijn dat jullie er goed vanaf zijn gekomen, en nog bedankt voor condoleance kaart, we zijn nu in rustiger
vaarwater gekomen. Alle goeds met jullie, en heel veel groetjes van Mien en Sjra oet Remunj. -
31 Oktober 2012 - 19:16
Lily Hermans:
Gelukkig om te laeze det ger de dans ontspronge zit, want die beelde op TV doa waerse bang van.
groetjes Lily en de rest van de Hermanse!\
01 November 2012 - 04:43
Jo En Tilla:
Ha Amerikaantjes,
Ik lees in San Diego nu jullie berichten over Sandy. Ik zag ook dat jullie in de gevaren zone zaten. Wij waren net op weg vanuit Atlanta naar SD en we zagen de beelden op de t.v in het vliegtuig.Vreselijk beangstigend. Ook wij zijn ontsnapt in Florida. We zaten donderdag j.l. in Big Pine West op de camping toen het s'middags enorm begon te regenen en te waaien (stormen dus).Het was angstig maar we zaten ook droog en voor ons gevoel veilig genoeg, hoewel we op een klein droog stukje Key stonden. Maar de mensen waren allemaal er van overtuigd dat Sandy niet gevaarlijk zou worden en dat het met een sisser zou aflopen. In Florida wel.... in New York niet dus !!! We zijn erg blij dat jullie aan de ramp ontsnapt zijn.
Veel collega's van Jo voor de meeting hier hebben of een lange vlucht met grote omweg moeten maken of komen helemaal niet.Dadelijk komen er nog 2 die zijn dan 28 uur onderweg!! Maar ze zijn er wel.
Wij hebben ook genoten van de Key,s en van de weg er naar toe. Een smalle strook land en links en rechts water. Wat een bruggen zijn er hier gebouwd. In de camper zit je lekker hoog en dan zie je prachtige kleuren in het zeewater. Echt genieten. Maar Sanibel Island aan de westkust kan ik je ook aanraden!
Nu nog een paar dagen genieten van heerlijk weer en deze prachtige stad.
Alle goeds, groetjes van Jo en Tilla -
01 November 2012 - 11:09
Manuela:
Hoi luitjes,
Blij te lezen dat het bij jullie mee is gevallen. Als je de beelden op tv ziet wordt je akelig. Onvoorstelbaar.
Heel veel groetjes,
Manuela, Rik en Fleur -
03 November 2012 - 14:03
Har En Maria:
Gelukkig,voor jullie alles goed verlopen,,
De beelden die wij hier zagen waren spraken voor zich..staten Islands totaal verwoest.
Wij zelf zijn net terug uit Egypte; fantastisch.
We zaten aan het Suezkanaal op een plek waar het echt niet toeristisch was..Heeeeel Arabisch, arm en moslimvrouwen met burka's..
De laatste 2dagen nog naar Sharm el Sheik ,dat dan weer heel toeristisch was.
Har heeft er in het ziekenhuis gewerkt (heel armoedig allemaal)maar ons vakantieland is het toch niet. Zo veel tegenstellingen en ook onrustig na de opstand.
Veel bewaking overal. We mochten ook niet zonder beveiliging reizen.
Al met al veel gezien en geleerd.
Nu kan het gaan winteren.
Vuul groetjes oet het vastelaoves opstartende Venlo