Hieperdepiep
Door: opperuiver
Blijf op de hoogte en volg Maud
09 Maart 2012 | Verenigde Staten, Clifton Park
De verjaardag van Bibi hebben we rustig gevierd. Ik hoef natuurlijk niks in huis te halen want bezoek komt er niet. Trouwens iedereen bedankt voor het sturen van kaartjes. Erg leuk om te zien dat jullie haar nog niet vergeten zijn. Dat is een fijn idee. Bibi heeft mogen kiezen waar we gingen eten, en ze had gekozen voor de Vietnamees. Dit restaurant ligt sinds een paar maanden in Clifton Park en we zijn hier met grote regelmaat te vinden. Het is verschrikkelijk lekker, een goeie keuze dus.
Als kadootje wilde ze graag een nieuwe mobiel, want haar “oude” mobiel leek op een dinosaurus zoals ze zei. We zijn dus met haar naar de winkel geweest, maar helaas bleek dat de mobiel die Bibi graag wilden hebben alleen maar te koop was met een 2 jarig contract. Nou…, dat gaat dus niet gebeuren, want we wonen geen twee jaar meer in Amerika. Het enige dat we als advies kregen was, om de mobiel online te bestellen, dan kon het wel zonder contract. We hebben dit dus maar gedaan, maar het was wel een beetje sneu dat ze maandag dus niks uit te pakken had. Gelukkig vond Bibi het zelf niet erg, en wacht ze gewoon nog een paar dagen. Volgens haar wordt de wereld dan weer een stukje kleiner als ze haar nieuwe mobiel heeft, want dat kan ze pingen, whatsApp en weet ik niet wat allemaal met haar Nederlandse vrienden. Ik heb hier totaal geen verstand van, dus het zal wel.
Woensdag belde Connie me nog op om me te feliciteren met Bibi. Ik heb Connie gelijk gefeliciteerd met haar zoon Len, want die is een dag na Bibi jarig. Toevallig dat Bibi nog onder het eten zei, dat Len ook jarig was, maar we wisten niet meer of het een dag ervoor of erna was. Ik heb het deze keer kort moeten houden aan de telefoon, want ik moest gaan sporten. We hebben wel nog afgesproken dat Connie volgende week koffie komt drinken, dan kunnen we weer lekker bij klesten.
’s Middags is het gaan sneeuwen.
Donderdag morgen heb ik eerst op de site van Shenendehowa gekeken of Bibi en Lars naar school moesten. Er stond op de site dat 29 februari de school gesloten was ivm de sneeuwstorm. Ja, wat moet je nu, 29 februari is geen 1 maart, en omdat Shen altijd heel erg precies is met info geven hebben we Bibi dus maar wakker gemaakt om 6.00 uur. Er was dus geen snowday. Ik kon het eigenlijk niet geloven, want het sneeuwde die morgen nog steeds. Ze heeft zich dus maar aangetrokken en zich verder klaar gemaakt voor de bus. Ze had nog eventjes tijd over en die paar minuten worden dan gebruikt om facebook te checken. In een keer komt ze naar ons toe, dat het wel een snowday was. De leerlingen schreven dit op facebook. Ja, sorry hoor, wij checken de site van school en geen facebook. Dit kunnen wij natuurlijk niet ruiken. Ze was natuurlijk nukkig dat ze nog ik bed had kunnen blijven liggen, maar ze was eigenlijk toch ook wel blij dat ze een dag niet naar school hoefde te gaan. Erg vervelend, maar het is nu eenmaal zo gelopen. Volgende keer zullen we facebook, schoolsite, hyves, mail, skype, sms, brievenbus en televisie checken voordat we haar wakker maken.
Lars had dus meer geluk, want die kon wel uitslapen.
Rond 11.00 uur ben ik met Bibi en Lars naar West Mountain gereden. Een snowday is een ideale dag om te gaan snowboarden. Het was totaal niet druk. Lars is bijna de hele dag op de piste geweest en Bibi kwam een paar keer naar binnen om op te warmen.
Vrijdag moesten ze weer gewoon naar school. Ik ben samen met Elisabeth (Frankrijk) naar Saratoga gereden. We hebben die morgen afscheid moeten nemen van twee meiden die weer terug naar Brazilië gaan en van Sonia die gaat verhuizen naar California. Jammer, maar het is nu eenmaal zo. ’s Avonds zijn we naar een dodgeball toernooi op de high school gaan kijken waar Bibi aan mee deed. Het was gezellig en vooral erg fanatiek. Er deden 32 teams mee, en één team bestaat uit 10 jongens en 10 meisjes. De meeste meiden waren vooral bezig met hoe goed ze in de groep lagen (daar bedoel ik eigenlijk mee, hoe krijg ik de aandacht van de jongens). Ze stonden onder de wedstrijd hun nepnagels te bekijken en hadden het erg druk met hun extensions, in plaats van een wedstrijd van 3 minuten mee te spelen. Wat een overdreven gedoe. Ze zijn vooral heel erg aanwezig, door overdreven hard te praten, lachen en schreeuwen en dan vooral kijken naar de tribune (en de jongens) of het goed overkomt. Ik moet hier niet teveel naar kijken, want daar word ik bloednerveus van. Het zal wel aan mijn nuchtere karakter liggen. Na de wedstrijd zei Leon tegen Bibi; Ik moet je een compliment geven, want je bent één van de weinige meiden deze avond, die serieus meespeelt. De rest staat er voor Jan Joker bij. Helaas hebben de dynastie’s geen finaleplaats weten te halen, maar ze hebben wel een leuke avond gehad. Bibi is met 4 vriendinnen blijven slapen (nou ja slapen) bij Ashley. Daar heb ik haar zaterdag morgen om 10.30 uur opgehaald. Toen ik aankwam lag ze nog in bed. Jammer dan, ik had gezegd dat ik haar op tijd kwam halen omdat ze nog huiswerk voor de Nederlandse school moest maken. “Fris” als een hoentje met de pupsen nog in de ogen, zat ze langs me in de auto. Thuis aangekomen heeft ze gelijk een douche genomen en na een half uurtje was ze weer aanspreekbaar.
Zaterdag middag zijn Leon, Lars en ik naar de garage geweest. We hebben in twee auto’s een proefrit gemaakt. Het beviel eigenlijk allebei wel. We willen in de komende weken nog een paar auto bekijken en dan moeten we een keuze gaan maken. We hebben nog eventjes de tijd.
Zondag zijn we met Laurence naar Gore Mountain gereden. Leon heeft geskied en Lars gesnowboard. Het heeft in Gore Mountain bijna de hele dag gesneeuwd. Voor te skiën is dit natuurlijk minder fraai, maar het weerhield de mannen er niet van om te stoppen. Laat op de middag kwam nog eventjes het zonnetje door. Om half 7 waren we weer thuis.
Rietje Reijnen, ich höb de groetjes gekregen via os mam. Waas ze nog op tied toes? Det zal toch waal. Doot de groete aan Ella (en de rest natuurlik auch)
Tante Mien, gaer gedaon.
Eric en Janneke, die foto zoog dör good oet. De verhaole huure veur waal. Kiek maar oet.
Janneke, wat kan je me laten schrikken. Ik dacht dat een van jullie tweetjes met de gipsvlucht terug naar Nederland kwam.
Monique, det is een good plan om koffie te goan drinke met Esther. Trek dao maar unne daag veur oet. Vaöl plezeer same.
Scopias miense, bedankt veur uch groetjes. Eshter wis niet mier van waem ut allemaol de groetjes mos doon. Ut waare dör zoeväöl. Dank je wel.
Wat een succes afgelaupe zondig. Natuurlik haaije veur dit bie op de site en laeze veur dit in de Limburger.
Jaqueline, Ton, Elaine en Anique van harte gefeliciteerd mit Dion. Geweldig. Geniet dör van. Jaqueline zoe als ze al in diene mail schreefs gelökkig neet op 29 februari. Ut had neet väöl geschjaelt. We schriefe os schjnel weer.
Fam. Brands, dankjewel veur de email.
José, leuk dig weer gesproake te höbbe.
Mieke, wat mot ig huure, Verschrikkelik des se euvervalle bus. Ig höb dit waal in de krant gelaeze, maar höb dör natuurlik gen moment bie stil gestaon des doe det waas. Det zal toch wel hiel erg schrikke zien gewaes. Gelökkig is ut allemaol good afgelaupe.
09 Maart 2012 - 07:33
Els Van Der Heijden:
Hoi Maud, hoi meiske! ik lees nog steeds je berichtjes hoor, en ben blij te lezen dat alles goed gaat met je en jullie. Misschien heb je t nog niet gehoord, sinds t weekend is de bongerd in beesel failliet, jaja lekker snel he? wat dat inhoud voor de donderdagmorgen yogagroep moet ik nu alweeeeeer afwachten, dit loopt nu via woongoed. bah wat een gedoe, eerst ben ik de woensdagochtendgroep al kwijtgeraakt en misschien nu ook nog de donderdagochtend.
Nou Maud, ik ga nu naar schilderles, wens je een heel fijn weekend, en tot horens! liefs Els -
09 Maart 2012 - 13:20
Monique:
Bibi, als nog van harte gefeliciteerd met je verjaardag. Hopelijk komt je telefoon snel zodat je kan gaan pingen met al je vrienden en vriendinnen in Nederland. Gr en een fijn weekend.
09 Maart 2012 - 13:57
Liza:
Hallo Maud,
Ik heb net je verhalen zitten lezen. was alweer even geleden. lees dat jullie nog steeds erg actief en sporttief zijn. en jij hebt het druk met bakken koken en eten....haha!!
Hier is alles oke, de kindjes groeien als kool en we genieten er samen erg van. Ik blijf toch ook wel goed op de hoogte door mam, die komt nog trouw elke week op de koffie.En Beesels nieuws krijg je ook door, door dorpsgenoten.
Je blijft wel goed op de hoogte zo. Ik loop inmiddels weer aardig rond. ben blij dat het achter de rug is anders zat ik er nu nog tegen aan te hikken!
Ga nu weer verder met campings uit zoeken want daar was ik mee bezig, de vak. komt er zo weer aan on met de sleurhut er op uit te trekken...(niks voor jou).
Fijn weekend en heel veel lieve groetjes,
Liza en ook Ben natuurlijk!! -
09 Maart 2012 - 14:51
Monique En Jack:
He Maud,
Leuk hoor, in dien verhaole klink t limburgs nog moei door, bibi dat zich aangetrokke heat, en langs dich zit, lache!
verder hebben Esther en ik maar kort met elkaar gesprokken, maar een kopje koffie is altijd prima, geef mij maar haar telefoonnummer of t onze aan haar, komt dat er misschien wel van!
Heerlijk nog even genieten van een beetje wintersport, met name voor de heren en Bibi.
Morgen staat de LK voor junioren weer op stapel in dusseldorf, jammer dat jullie er niet bij zijn!
binnenkort zal skype wel weer eens lukken?!
groetjes Monique -
11 Maart 2012 - 03:13
Will En Marc:
ZOooooo.....det wearde weer es ff tied...sorrie mer igh haai al ein paar verslaguh gemis...Foei Marc, mer normaal leas igh alles es igh aan het wirkuh bun...en den mot het ough nog es ein zeer rustiguh nachtdeenst betreffuh....loate veer os die noe de letste tien net neet gehad hubbuh...sjade mer noe vandaagh is er weer eine zoals het MOT zeen... hahahhaha.
Top om te leazuh det het biej ugh nog sjteeds allemoal van ein leijuh deakskuh geit (veer haaijuh ough neet angers gehoapt/verwacht), Top det 't ski-seizoen toch eindelik is gekomme veur de mannen en Bibi, joamer det ger er zo lang op hup motte w8tuh, mer geneet er lekker van, es ver de wearberichtuh motte geluivuh hiej den geit 't veurjoar beginnuh. dus waarsjienlik geine sjnee meer hiej in Holanda. Verder gein sjpannende gebeurtenissuh van dees kantj, ough det is ein good teiken toch? Nou, ammuzeer ugh, geneet van 't leavuh en haai ugh good! dieke kuzzz van Will en migh xxxx....noe weer sjnel aan 't wirk....;-)) -
11 Maart 2012 - 10:19
Wat Is Dodgebal Eige:
Hallo Maud,
Leuk te horen dat Bibi aan Dodgeball heeft meegedaan, maar wat is dat eigenlijk voor een balspel??