Boston
Door: opperuiver
Blijf op de hoogte en volg Maud
27 Februari 2012 | Verenigde Staten, Clifton Park
Zaterdag zijn we richting Cape Cod in Massachusetts gereden. Cape Cod is vooral in de zomer erg in trek bij de Amerikanen. We kwamen net na de middag aan, en hebben een poging gedaan om ergens een restaurantje te vinden waar we iets snels konden eten, maar helaas. Het is niet gelukt. Cape Cod was helemaal uitgestorven, want het seizoen voor de toeristen begint pas in april. Jammer dus. Gelukkig had ik een zak chips meegenomen, en die hebben we, ondertussen dat we een mooie strandwandeling aan het maken waren, lekker opgegeten. Snelle hap dus. Het is een geweldig mooi strand, met hoge zandduinen. De duinen lijken totaal niet op de duinen in Nederland. Er lagen veel stenen op het strand, maar ook grote schelpen. Het was heerlijk om daar te zijn. Het zonnetje scheen heerlijk en erg was totaal geen wind. Na de strandwandeling zijn we richting Peabody gereden. Dit ligt 20 minuten van Boston. We zijn onderweg nog ergens gestopt om te eten, want een zak chips met 4 man delen als lunch is niet echt verzadigend. We waren laat in het hotel, dus we hebben ons gewassen en zijn verder nergens meer naartoe gegaan.
De volgende dag zijn we na het ontbijt naar Boston gereden. Leon had op internet al gekeken waar een beetje een betaalbare parkeergarage was, want prijzen van 60 dollar voor een dag parkeren, zijn in Boston heel normaal. Er waren een paar parkeergelegenheden die niet zo prijzig waren, en daar hebben we gelukkig ook nog een plekje kunnen vinden. In Boston hebben we de Freedom Trail gelopen. Dit is een historische wandelroute die door het oude Boston loopt. De wandelroute is aangegeven door een rode lijn die over de trottoirs loopt. Op zich een mooie wandeling, maar de geschiedenis zei ons niet zoveel. We hadden trouwens onze eigen stadsgids bij ons, genaamd Lars. Lars wist ontzettend veel te vertellen van wat er allemaal gebeurd was. Hij heeft dit nu op school, dus voor hem was het natuurlijk leuk om te zien. Wat ons opviel in Boston, was dat er veel gebouwen van steen waren. De stad zag er een beetje Europees uit. We zijn op het einde van de dag nog eventjes langs het bekende Cheers café gewandeld. Waarschijnlijk kennen jullie deze televisie serie nog wel. Het valt totaal niet op, en voordat je het weet ben je er al voorbij gewandeld.
Maandag zijn we naar Nahant gereden, een schiereiland van Boston. Ook hier was weinig te beleven. We zijn van Nahant uit, via de Mohawk Trail naar huis gereden. Een mooie route door de bergen. De Mohawk Trail moet je eigenlijk in de herfst rijden, want dan heb je schitterend uitzicht over de vallei, met adembenemende kleuren. Dit ritje gaan we dus nog eens over doen.
Dinsdag zijn we met een aantal collega’s, aanhang en kinderen naar Freihofer’s bakkerij in Albany gereden. Eric, een vriend van Jim en Rick werkt hier, en had voor ons een rondleiding georganiseerd. Erg leuk om eens in zo’n super grote bakkerij rond te wandelen. We mochten geen sieraden om, en moesten ons helemaal verkleden alsof we de cleanroom bij ASML in moesten. Een haarnetje (en Jim ook nog voor z’n baardje), helm, bril, oordoppen en jas. Helaas konden we niet alles verstaan wat onze gids te vertellen had, want het geluid was verschrikkelijk. Je zou daar maar een hele dag moeten staan. Abnormaal, ik denk dat ik na een jaar stokdoof zou zijn. Wat een kabaal, dat had ik niet verwacht. Ik heb dus meer gekeken dan geluisterd, maar ondanks dat ik niet alles kon verstaan was het toch reuze interessant. Op het einde kregen we allemaal nog een grote doos met brood en koekjes mee.
Harrie en Maria, wat een verrassing. Zowel bie Maarten als bie Caroline een kleintje op komst. Twieje keer opa en oma waere is toch waal hiel biezonjer. Wat leuk. Proficiat.
Wouter, wat mot ich huure. Alweer pech gehad op skivakantie. Dig motte ze waal höbbe idder jaor. Haopelik valt ut allemaol mei. Beatersjap.
Jan, Fred en Jos, wat good van uch om unne sponsor veur de venlaup te vinje. Noe mot geur unne extra goeije tied neerzitte natuurlik. Doot uch bes. Nog efkus oefene, maar det kumpt hielemaol good.
Maja en Loes, wat leuk dat jullie komen, al is het maar voor 1 dag. Gezellig.
Jacqueline en Ton, ut begint noe toch ech spannend te waere veur uch. Jacqueline, zoe as se al schreefs, gank maar flink ananas eate. Ut zoel leuk zien as ut 27 februari zoel zien, det is namelik de verjaordaag van Bibi.
Eric, ich haop det ut in Oesteriek auch soepaaahh geit, want ut is toch al hiel get jaorkus geleeje veur dich.
Eric en Janneke, fijne vakantie en kiek oet. Gank neet off piste astebleef.
Lil, det waas lang geleeje mit skype. Noe kenne we dit get dökker doon.
Esther, ich höb de ganse daag zitte wachte, maar dör waar nemus toes.
27 Februari 2012 - 05:22
Marc En Will:
Hoi family!
Ik ben er al vroeg bij he! Maar ik wil jullie alvast heel hartelijk feliciteren met de verjaardag van Bibi!
Hiep, hiep, HOERAAAAA!
Gaat Bibi dit op school vieren? Een hele fijne dag gewenst,
Liefs,
Marc en Will -
27 Februari 2012 - 06:18
Ria Gijsen:
Goededag Leon, Maud, Bibi en Lars,
Allereerst Bibi van harte gefeliciteerd met je ..... e verjaardag, nog vele jaren en maak er een fijne dag van. Maar dat gaat zeker lukken als ik die verhalen weer allemaal lees. Maud, ich vinj det ze neet erg gemekkelik op det biest zits, ha ha. Mer good det ze d'r vanaaf bes.
Ik hoor jullie binnenkort weer op skype, het ga jullie goed, lieve groetjes van Ria en Peter, doei. -
27 Februari 2012 - 06:32
Els Cuijpers:
ER IS ER EEN JARIG HOERA HOERA !!!!!
Bibi van herte gefeliciteerd!!!
Maak der eine sjoene daag van maar dat zal waal lökken he mam en pap kinnende hebbe die wat leuks in petto!!!!!!!
Vuul plezeer en de groetjes aan de rest van de familie.
Els en Jac Cuijpers -
27 Februari 2012 - 07:46
Astrid:
Wat een mooie foto's zeg! Jullie hebben dus weer een mooi tripje gemaakt, groot gelijk, geniet er maar volop van....
Hier is alles ok.
Bibi van harte proficiat met je verjaardag van de ganse femilie oet de Vinkestraot....
Maak d'r maar eine te gekke daag van
Hiel vuul groetjes aan og allemaol
tot gauw -
27 Februari 2012 - 08:13
Opa En Oma:
Bibi van harte gefeliciteerd met je 15e verjaardag. Maak er een mooi dag van.
Ook Leon, Maud en Lars gefeliciteerd.
Allen een dikke knuffel van
Opa en Oma XXXXXXXXXXXXXXXXXXXXX -
27 Februari 2012 - 08:17
* OMA *:
HA JARIGE BIBI,
Heel Hartelijk Gefeliciteerd met je 15de verjaardag.
In gedachten zal ik je omarmen het is zo ver weg !!
een dikke knuffel van OMA XXX en een leuke dag !!
ik zie je vanavond denk ik nog wel op skype.
Doeiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii -
27 Februari 2012 - 09:03
Diny:
Lang zal ze leven , lang zal ze leven , lang zal ze leven in de gloria , in de gloria , in de gloria. Bibi ,van harte gefeliciteerd met je 15de verjaardag ! Bijna sweet sixteen. Begin maar vast te sparen ! Ook proficiat van Wim. -
27 Februari 2012 - 10:16
Monique En Jack:
Allereerst van HARTE gefeliciteerd BIBI, met je 15e verjaardag! Sorry kaartje vergeten, dus zeker veel te laat en dan dit jaar dus maar via deze weg.
Jullie hebben vast in het weekend al gezellig ergens in een resyaurantje gegeten, niet?
Het is jullie en jou gegund!
Hier is alles weer in een normale flow nade vastelaovendsdaag! Wel gevierd maar wel al weer wat meer overdag endan 's avonds niet extreem laat;-)
Ja het lijkt er inderdaad op dat we wat ouder worden (elke dag 1 dag zeg ik maar altijd;-)
Maud binnenkort zullen we weer eens proberen te skypen? groetjes aan allemaal van ons
PS de neus van Wouter is volgens de nederlandse KNOarts alleen maar gekneusd en niet gebroken! Valt dat weer mee, maar idd wel steeds pech,....(of toch een beetje motorisch onhandig?!)
Doeidoei! -
27 Februari 2012 - 13:18
Anita En Jeroen:
Hoi Maud,
proficiat met Bibi -
27 Februari 2012 - 14:00
Jose:
Hey allemaal.
Even een berichtje voor Bibi....
Hey Bibi.
Van harte gefeliciteerd met je verjaardag.
Maak er een leuke dag van.
Groetjes Peter Jose en Sam