Halloween
Door: opperuiver
Blijf op de hoogte en volg Maud
07 November 2011 | Verenigde Staten, Clifton Park
Maandag morgen had ik per ongeluk de oven aangezet. Zonder dat ik het wist stond er dus iets te burre. Ik zat achter de computer en rook iets vreemds. Ik ben op zoek gegaan en zag dat er rook uit de oven kwam. O jee, ik had bakplaten en roosters in de oven. Nu waren die bakplaten natuurlijk geen probleem, maar de roosters die met plastic waren gecoat wel. Ik rook dus gesmolten plastic. Wat vies. Ik heb alles uit de oven gehaald, en naar buiten gemikt. Nou dat is ook fijn als je een klein half uurtje later bezoek moet ontvangen. Ik heb dus alle deuren en ramen die ik in huis kon vinden opengezet om de vieze lucht eruit te krijgen. Vervolgens ben ik met een spuitbus bloemetjes door het huis gelopen, en toen het bezoek eenmaal kwam, rook het “heerlijk” naar viooltjes. Chiho, Cecile, Laurence, Tracy en Maki kwamen op bezoek. Ze hadden van alles meegenomen om op de tafel te zetten. We hebben lang zitten kletsen. Ze gingen rond 14.30 uur de deur uit, maar toen werd het ook echt tijd om te gaan, anders zouden de kinderen voor een gesloten deur komen te staan. Na dat ze de deur uit waren ben ik als een gek de oven gaan schoonmaken. Wat is dit een pokke werk zeg. Ik ben hier zeker een uur mee zoet geweest. De oven ziet er nu wel weer als nieuw uit.
Rond vijf uur heb ik Bibi naar Silvy gebracht. Ze heeft haar kleren voor Halloween meegenomen en moest zich dus bij Silvy omkleden om langs de deuren te gaan voor Trick or Treat. Lars heeft nog eerst Nederlandse les moeten maken, en ging zich toen zijn skeletten pak aantrekken zodat hij ook langs de deuren kon gaan voor trick or treat. In de tussentijd heb ik met José geskypt, maar het was hectisch, want om de haverklap ging de bel van de voordeur en stonden er kinderen verkleed aan de deur: Trick or Treat, roepen ze dan, en het is dan dus de bedoeling dat je ze een snoepje geeft. We waren al door verschillende mensen gewaarschuwd dat er veel aan de deur zouden komen voor snoep, maar dat het er zoveel zouden zijn, daar was ik niet vanuit gegaan. Abnormaal, want normaal zie je geen hond rondlopen in de wijk, maar deze avond leek het wel of heel Clifton Park aan de deur kwam bedelen. Er was trouwens ook nog iemand, die vroeg van welk land the flag with red-yellow-green was. Ik zei; That’s from the country Ruiver. Where is that? O, that is near by Kopenhagen. Ik denk dat hij thuis de atlas heeft gepakt en is gaan zoeken naar het land Ruiver. Ach, heeft hij iets te doen. Of ik nu Nederland of Ruiver zeg, ze kennen het allebei niet, dus wat maakt het uit. Rond 20.30 uur werd Lars thuis gebracht door Matt, Chris en de moeder. Ze waren eerst in onze wijk langs de deuren geweest en vervolgens heeft de moeder ze naar een andere wijk gereden. Het is te ver en te gevaarlijk om dit te lopen. Met een zak vol snoep kwam hij thuis. Niet normaal meer wat daar allemaal in zat. Det is uns get angus as unne helle kapotte karamel in de carnavalsoptocht (as ze gelök haes as ze überhaupt get schmiete). Een half uur na dat Lars thuis was ben ik Bibi gaan halen bij Silvy. Ook zei kwam met een grote zak vol met snoep. Hier kunnen ze een jaar mee vooruit. Is goed voor onze tandarts, die ziet ons dan nog vaker dan dat we er nu komen.
Woensdag heb ik de kapper gebeld om een afspraak te maken voor Lars. Het was hoog nodig. Na dat hij uit school kwam zijn we gelijk in de auto gestapt en er naartoe gereden. Helaas werkt het meisje er niet meer die het snapte hoe we geknipt wilde worden. Heb je na maanden zoeken eindelijk iemand gevonden, is ze er niet meer. We kregen dus iemand anders, en jullie raden het al, te kort. Ze knippen maar wat raak, ze luisteren niet, ze snappen het niet, ze weten niet wat op dit moment trendy is, ze kunnen er gewoon niks van. Lars heeft de haren nu dus erg kort. Hij was boos, en zei me thuis dat hij nooit meer naar die kapper zou gaan. Ja sorry, ik kan er ook niks aan doen. Ik gaan nu dus Laurence vragen waar zij naar toe gaat met haar gezin. Laurence komt uit Frankrijk en zei me een paar weken geleden al dat ze eindelijk een goeie had gevonden. Ik vrees dat ik nu een half uur moet rijden om een goeie kapper te vinden, want Laurence woont in Saratoga. Ik vind het niet erg, we kunnen het combineren. Gek is het wel. We wonen in NY en je zou toch zeggen dat ze hier wel wat hipper waren, maar nee dus. Ik heb Esther op skype al gevraagd of ze een afspraak voor ons wil maken voor in december bij Ragazzi. We kijken er naar uit. Dan hoef ik niet met zweet in mijn handen naar binnen te gaan, maar kunnen we heerlijk relaxen. Normaal ga is met zweet in mijn handen naar de tandarts in plaats van naar de kapper, maar hier is het andersom.
Donderdag heb ik wat zitten kokkerellen in de keuken. Ik heb jalapenno pepper jelly gemaakt. Een paar weken geleden hadden we dit bij Tammie geproeft en vonden we dit zo lekker dat ik zelf op zoek ben gegaan naar een heerlijk recept. Eigenlijk zou ik dit een keertje met Tammie gaan maken, maar die zit nog midden in een verhuizing dus dat zal nog wel eventjes duren. Ik ben zelf dus aan de slag gegaan. Het stelt niks voor, het was binnen een klein half uurtje al klaar en het resultaat was verrukkelijk. Precies zoals ik het wilde hebben. Yes. Ik ben helemaal happy dat het me gelukt is. Weer een receptje om mee te nemen naar Nederland.
Monique, leuk det Wouter met de bubs van Scopias get wilt regele veur Bibi. Het zal wel weer gezellig waere zoe wie altied.
Marc, wintersport in NY?
Diny höbs se de Bossche Bollen al gemaakt?
Frans, de schjnieje is alweer bienao weg. Ich haop det det auch nog effkus zoe blieft. Van december tot april is lang genog om schjnieje te höbbe.
Hoi Ruud en Tamara, nog van harte gefeliciteerd. Ik hoop dat het dessert lekker was. Leuk dat jullie onze avonturen ook volgen.
José, volgende waek doon veur un nieje poging om te skype, den hoof ich neet om de minuut nao de veurdeur te laupe.
Wilma en Stef, nog hiel väöl sterkte. Veur zeen os op 2 januari, det steit al vast.
Esther, ut waas al kwart euver 6 ipv kwart euver 5. Mien batterie van de horloge waas laeg. Ich vonj waal det ut erg vreug duuster waas dinsdaag, maar det is dus noe te verklaore.
Ich gaon uns kieke of ich hie nog get schjutelkus ken vinje, doe wets waal waorom.
Suzanne Killaars, bedankt veur dien kaertje. Lars vonj ut erg leuk om uns unne kier iets te huure van een “aad”klasgenootje.
Marij, höbs se miene mail gekrege? Ich kreeg namelik ein of angere gekke melding. Ik bön dör dus neet zeker van of ze um oeteindelik gekrege höbs.
Jacqueline en Ton, jao, geur ziet inderdaad waereld niejs. Ut waas in New York op de tillevisie. Van harte gefeliciteerd, geniet dör van.
07 November 2011 - 07:54
Jose:
Hey fam. Tieuwe.
Waat hub ze toch ein moeije foto van dien menke en dich op de site.
Klasse!!!!!!!!
We doon ut zekers nog ens euver volgende waek mit skype.
Lars.....och ut sjeelt, dien hurkes gruije waal weer aan. Der gaeve ergere dinge!
Missjien eine tip..... veur de chefkoks onger os...Gaef dien recepte ens vriej op diene site.
Den kinne veur auch ens Jalapenno make in Nederland.
Groetjes aan alle.... -
07 November 2011 - 08:16
* OMA *:
Ha Lars,
Nou, nou, als je zo bij mij aan de deur zou komen dan schrok ik mij een hoedje,en dan die ogen daar moet je wel heel goed door kunnen zien, mooie grote blauwe ogen maar....ook wel een beetje akelig. Maar als ik die grote berg met snoep zie liggen dan ben je niet voor niets voor Trick or Treat geweest. (( hèèl gezond )) en natuurlijk vindt de tandarts dat ook, als je het tenminste over 1 jaar verdeeld en....het is wel lekker, ja, ja, en dan met zo`n pak rond snorren over straat dat lijkt me ook nog wel wat, een beetje carnaval maar dan anders.
Nog een dikke knuffel en....geniet van je zelf verdiende snoep.
Liefs OMA en tot ziens.XXX -
07 November 2011 - 09:40
Ria Gijsen:
Ha allemaal,
Wat een griezels zeg. Lars, ik ben blij dat je er anders uitzag toen ik bij jullie was. Het zal wel lachen gieren brullen zijn geweest als ik dat zo zie.
Met al dat snoep gaat het best wel lukken, als ik kon zou ik je komen helpen, ha ha. Goed voor de lijn!
Bibi, sta jij niet op de foto verkleed? Misschien bij het volgende verhaal.
Maud, nog even en dan ben je even terug in Nederland. Ik hoop niet in Kopenhagen, ha ha, echt iets voor jouw om dat te zeggen. Ik kijk echt naar jullie uit.
Ik probeer morgen of woensdag je even op skype te pakken te krijgen, de stucadoor is bezig dus ik heb even verplicht vrij in de salon.
Eindelijk tijd voor jouw Maud. Ik probeer wel of het lukt.
Op dit moment slapen jullie nog, maar ik kreeg jullie verhaal op mijn telefoon vannacht binnen, dus ik was meteen up to date, Dan kan ik het niet laten om het meteen te lezen.
Er wacht een nieuw beroep te wachten op je, schrijfster. Je hebt echt verborgen talenten Maud.
Trouwens, wat een leuke foto's. Is dat dat meer waar we samen naar toe zijn gegaan met al die muggen? Wat een plaatje.
Maud, wae kalle dees waek wel verder, gangk der dich mer ins veur zitte.
Groetjes Ria. -
07 November 2011 - 16:10
Monique:
Leuk pak Lars. Jammer dat het maar voor 1 avondje is. Ach volgend jaar past het ook nog wel. Ik zag dat jij ook al zoveel snoep verzameld hebt. De tandarts kan weer lachen na Halloween. Plakt al die caramel niet aan je beugel vast.
Maud, ik ken het gevoel, wij moeten vanavond naar de kapper. Ik zie daar ook als een berg tegenop.
08 November 2011 - 09:33
Els Van Der Heijden:
Hey Maud, weer genoten van je verslag, wat hebben jullie een bruisend leven aldaar. En ja wat viel de sneeuw bij jullie al vroeg! Gelukkig schijnt hier het zonnetje vandaag, gisteren was zo'n depri dag grijs en triest. Ik kan daar niet zo goed tegen.
Dat halloween is toch best leuk vind ik, en bij jullie pakken ze groots uit zie ik wel, leuk die kostuums! Wat ben je toch een goede kok, van alles uit proberen, gewedig! Hier heb ik wat trubbels met yogaruimte huren zoals je misschien al vernomen hebnt? In de bongerd zit nu een andere eigenaar en die deelde me de eerste besdte keer al mmede dat ik kan vertrekken met de yoga. Dus vanaf januari sta ik op straat met de ochtendgroepen, lekker!
Nu naarstig naar een andere oplossing op zoek.
Verder haat hier alles zijn gangetje, ben nog onder behandeling voor mijn arm en schouder soms gaat t goed en dan weer niet, blijft een lastige. Nou Maud voor jou een dikke kus en knuffel en de groetjes voor je gezinneke, tot horens liefs Els xx -
08 November 2011 - 13:18
Tilla:
Hallo Maud, Leon, Bibi en Lars.
Alweer even geleden dat ik jullie schreef maar nu kwamen er weer veel herinneringen boven, zowel bij Halloween als die mooie kleuren van de Indian Summer.
Om bij dat laatste te beginnen, die herfstkleuren zoals die in jullie omgeving zijn, zo zie je ze nergens!!! Veel mensen uit heel Amerika plannen dan hun vakanties daar omdat het zo adembenemend mooi is, vaak met stralende zon erbij. Je kunt op een website precies zien wanneer je het beste kunt gaan, wanneer de kleuren op z,n allermooiste zijn. Toen ik jullie foto's zag, kreeg ik weer heimwee naar de White Mountains, we hebben daar zo genoten 2 jaar geleden. Ga zo vaak als je kunt nu je de mooiste herfst om "de hoek" hebt.
En de foto,s van Halloween laten goed zien wat een "gekheid" ze ervan maken in de States. Toen wij er waren was het snoepgoed eigenlijk not done. Het moest gezond, dus fruit in allerlei soorten, in Californie voldoende aanwezig en soms gaven ze ook geld. Maar nu is verpakt snoep de aanrader omdat in onze periode mensen in het fruit, je leest het goed, allerlei dingen gingen verstoppen zoals pillen, scheermesjes en meer van dat gevaarlijke spul. Er gebeurde dus allerlei nare dingen met de kinderen die dat fruit aten. Dus dichte verpakkingen zijn ongezonder maar wel veiliger!!!!
Hier verder alles goed, we vieren deze week alweer de derde verjaardag van Pien, ze weet nu ook wat jarig zijn is!! Toen Bas zo oud was, vertrokken wij naar Amerika, dat is nauwelijks voor te stellen. Maar jullie verheugen je op een paar weekjes thuis, wat zal dat druk maar gezellig worden.
En trouwens.. ook ik heb altijd lopen mopperen op die stomme kappers in Amerika, er zijn gewoon geen goede zoals hier. Maar jullie boffen wel met van nature mooi haar, komt allemaal goed dus.
Succes met de voorbereidingen naar Nederland, een goede vlucht en lieve groetjes van Tilla