Wel of niet naar Nederland - Reisverslag uit Clifton Park, Verenigde Staten van Maud Teeuwen - WaarBenJij.nu Wel of niet naar Nederland - Reisverslag uit Clifton Park, Verenigde Staten van Maud Teeuwen - WaarBenJij.nu

Wel of niet naar Nederland

Door: opperuiver

Blijf op de hoogte en volg Maud

04 Oktober 2011 | Verenigde Staten, Clifton Park

Donderdag ben ik samen met Bibi en Lars naar Connie geweest. Effe een bakkie doen, zoals Connie dit altijd zegt. We hadden in eerste instantie afgesproken voor dinsdag, maar toen heb ik Connie gebeld dat dit niet door kon gaan, omdat ik dan mijn vaste skype middag met Esther heb. Geen probleem, dan verschuiven we het gewoon naar woensdag, maat toen belde Connie op, dat ze er niet aan had gedacht dat ze naar de kapper moest. Ook dit is geen probleem, dus we verschuiven het gewoon weer een dag, nu naar de donderdag. Bibi en Lars vonden dit allang goed, want donderdag was een vrij dag van school en konden ze mee naar Connie. Ze gaan namelijk heel graag naar Connie toe. Ik was rond half 11 bij Connie, en ik ging pas om 14.30 de deur uit. Iedere keer als ik zei: Zo, nu ga ik naar huis, had Connie wel weer een nieuw verhaal dat ze nog “eventjes” moest vertellen. We hadden nog wel een dag met elkaar kunnen praten, maar ik moest toch echt gaan want we moesten ook nog naar de verjaardag van Kelvin. Bij Kelvin hebben we kunnen praten met de opa en oma’s van Kelvin. Zij zijn voor een maand op vakantie in Amerika. Ze zijn nu een klein weekje in de US, en hebben nog een heel programma voor de boeg. Leon zou eigenlijk een middag vrij hebben, maar helaas ging dit niet door. Lucy heeft de laatste tijd erg veel last van kuren. Aangezien Rick (de collega van Leon) een paar dagen op vakantie is, staat Leon er alleen voor.

Vrijdag had Lars na school een ren wedstrijd. Ze gaan gelijk van school uit met bussen naar de wedstrijd toe. Ik heb hem rond 18.00 uur weer opgepikt bij school.
Bibi ging ’s avonds naar Silvy toe, dit hadden ze zich afgesproken. Leon was laat thuis, en zei dat hij waarschijnlijk niet naar Nederland hoefde te gaan. Hij werd er zelf niet meer wijs uit, hoeveel mailtjes dat er over en weer waren verstuurd, of hij nu wel of niet naar Nederland moest. Er moeten zoveel mensen hun zegen geven, en met tijdsverschil ertussen werkt dit niet altijd even makkelijk. Uiteindelijk zal het (ASML kende) wel weer niet doorgaan.

Zaterdag heeft Leon ‘s morgens erg veel moeite moeten doen, om achter de status van een pakketje te komen dat vanuit Nederland was verstuurd. Niemand wist waar het was. Na 1,5 uur heeft hij het kunnen traceren. Het was onderweg met het vliegtuig naar JFK New York. Daar zou het na de middag arriveren, en dan moest het nog met de auto naar de universiteit gebracht worden. Met grote SPOED graag. Rond 12.30 is Leon naar de uni gereden om mee te helpen met het probleem. Fijn is dat, ben je die dag officieel 12,5 jaar (eigenlijk langer, maar de eerste jaren waren gedetacheerd) in dienst bij ASML, mag je op die dag, in het weekend, tot laat in de avond werken. Thanks. Helaas kwamen ze ergens anders achter. Iets waar ze helemaal niet happy van werden. Er was iets kapot, dat zeer moeilijk te repareren was. Leon heeft een vergadering ingelast op zondag morgen 8.00 uur onze tijd. Veldhoven en Amerika hebben zitten te bakkeleien hoe ze dit nu moeten gaan oplossen.
Bibi heb ik rond half 6 naar Madison Fama gebracht. Er was een birthday party. Ze zouden eigenlijk ergens naartoe gaan, en buiten een of andere activiteit hebben. Dit is niet door kunnen gaan omdat het zaterdag zo’n vies en koud weer was. Ja, op dit moment hadden we beter in Nederland kunnen zijn als ik dat zo lees. Uiteindelijk zijn ze met de groep gaan laserschieten. Dit viel goed in de smaak bij iedereen, en ze hebben zich goed vermaakt.

Na dat Bibi en Lars het huiswerk zondag af hadden, ben ik samen met ze naar de YMCA gegaan. Dit is een grote sportschool, waar je ontzettend veel sporten kunt beoefenen. We kunnen 14 dagen gratis deelnemen, en daarna zijn we van plan om een abonnement te nemen. De winter komt er weer bijna aan, en dan valt er buiten niks meer te sporten met 1,5 meter sneeuw. Ik denk dat dit een goeie oplossing is. Je kunt er hardlopen (op de baan en op de band), zwemmen, basketballen, crossen, spinnen en nog veel meer. Leon kon helaas wéér niet mee, omdat hij naar de universiteit moest.

Maandag had ik met José afgesproken om te skype. Toen ik nog is Nederland woonde kwamen José, Nelke, Marieka, Mieke en ik, om de paar maanden bij elkaar. Krenske. We hebben alle 5 bij elkaar gewerkt, maar ondertussen werkt bijna iedereen ergens anders. Dit waren altijd super leuke, drukke, gezellige, lange, heerlijke avonden, waar altijd veel gelachen werd. Helaas kan ik deze avonden niet meer bijwonen, maar daar hebben we dus nu iets op gevonden. Maandag was er dus weer “krenske” bij José, en zij heeft haar laptop aangezet, zodat ik er toch bij kon zijn. Geweldig toch. Zo heb ik de rest van de bubs ook weer eens gezien en gesproken. Het voelde als vanouds, en ook nu hebben we weer veel gelachen. Ik moest rond vijf uur helaas toch echt een einde eraan gaan breien, want ik moest Lars gaan halen, die was klaar met sporten. Ik heb me nog flink moeten haasten, maar uiteindelijk was ik er net op het nippertje. Scherpe tijd zullen we maar zeggen.
Na dat ik Lars thuis had afgezet ben ik nog samen met Bibi een uurtje gaan spinnen.
Trouwens, nog iets, Leon hoeft definitief niet naar Nederland.

Det is nog uns un verrassing, tante Annie van ome Sef (de vreugere buure) haet gereageerd op mien verhaolkus. Waem haaij det gedacht. Normaal kwaam ich uch nog waal uns taege oppe Ruiver maar det zal op dit moment neet zoe schnel mier gebeure.

Ed, zit de frietkaetel maar weer oet. Stan maak dör unne leuke daag van zaoterdig. Ut kado kumpt in december.

Emma, maondig waers dich alweer 5 jäörkus. Wat veur taart zal se kriege. Mit prinsesse dör op? Waal in eine kier de kaerskus oetblaoze.

Els, dinsdig is ut zo ver. Ich zal een kaerske veur dich aanstaeke.

Jos Reinders, fijne verjäördig morge. Proost.

Ella en Jessie, nog effe wachte, ze komme waarschienlik op een angere manier nao uch toe. Allein is dit een paar waeke later. Sorry. Ut schjaelt det geur de slippers nog aan kent mit dit waer.

Mieke, ich zeen dich binnekort op skype. Fijne verjäördig.

Wendy, wat bus dich schjnel op ut voetbalveld as José dich belt.

Nelke, sterkte mit diene stein.

José, det stokbroodje paté haaij ich tegooi veur in december

• 04 Oktober 2011 - 13:23

Jose:

Hey Maud.
    Jao ut waas weer als vanouds.....keigezellig en sjoon gelache!!!!!! Veural mit det sjeetgeweer.
    Ich kiek der weer noa oet um same weer in det sjtokbruudje te biete.....

Groete Jose en de bubs

• 04 Oktober 2011 - 14:06

Jos Reinders:

Dag Maud, Leon, Lars, Bibi,

Lopen ze in Amerika wat uurtjes achter ten opzichte van ons en nog krijg ik van jullie als eerste een felicitatie.
    Bedankt, we proosten op jullie.
    Groeten Karin, Jos, Sen en Risa.

• 04 Oktober 2011 - 14:20

Monique:

Halaas, Leon geen frikandellen, kroketten, bitterballen, broodje kebab en weet ik wat nog meer voor jou. Ach dan maar naar de Mac, wendy's, burger king, olive garden, chili's, TGI.

• 06 Oktober 2011 - 11:27

Els Van Der Heijden:

Hoi lieve Maud, ik volg nog steeds graag je reisverslagen, heerlijk om te lezen hoe het met jullie gaat. Hier ook alles goed, yoga veel nieuwe mensen weer bij, de woensdagavond groep van negen uur is wel uitgedund naar acht, waarvan er regelmatig de helft niet is, dus vaak een klein groepje. Maar dat geeft niks. Maud lieve groetjes van mij xx Els

• 06 Oktober 2011 - 19:41

Els Cuijpers:

Waat ein toestand zeg dan waal dan neet.
    Gaon die frikandellen Leon toch weer naeve de naas!!!!
    Ich kwaam Jac van Esther nog taege biej Appie met ein breefke wat der mos haole. Ich zag nog taege um "gen frikandellen he " hahahahah

Waat zal ut eine kiepestal zien gewaes det skype met de maedjes!!!!!

Heej Maud sjoen des ze der nog aan gedach hebs en ein kerske wils laote branje.
    Ich bin noe waal erg zenuwachtig noe ut der op aan kump.
    Maar ich haaj dich op de huugte.

Nog ein sjoen wiekend!!!!
    En veur mailen waal weer he!!!!

Hiel vuul groetjes vanoet ein herfsachtig Ruiver
    Els en Jac