Laptop kapot - Reisverslag uit Clifton Park, Verenigde Staten van Maud Teeuwen - WaarBenJij.nu Laptop kapot - Reisverslag uit Clifton Park, Verenigde Staten van Maud Teeuwen - WaarBenJij.nu

Laptop kapot

Door: opperuiver

Blijf op de hoogte en volg Maud

27 Juni 2011 | Verenigde Staten, Clifton Park

STRESS, de laptop is kapot, dus ik ben helemaal aangewezen op de laptop van Leon in de avonduren, of de ipad van Bibi, maar dat is me te compact allemaal. Ik ben het helemaal niet gewend om met een ipad te werken, dus het is allemaal heel onhandig voor me.
Leon heeft al contact gehad met de winkel in Nederland waar we onze laptop gekocht hadden, en volgens deze mensen moeten we de sotftware opnieuw instaleren. We hebben deze week eens in de winkel naar nieuwe software gekeken, maar van die prijzen wordt je niet vrolijk.

De afgelopen week is het vrij rustig geweest. Ik heb veel binnen gezeten want het weer was verschrikkelijk slecht. Regen, regen en nog eens regen. En hoe. Het kwam met bakken uit de hemel. Voor Bibi en Lars is de zomervakantie dus slecht begonnen. Ze hebben nu 10 weken vakantie, en over 3 weken komt Yvette. We horen hier iedere dag hoeveel dagen dat het nog duurt voor dat Yvette komt, dus Bibi kijkt er echt naar uit.

Woensdag ben ik maar wafels gaan bakken. Eigenlijk niks voor in de zomer vond ik zelf, maar als je naar buiten keek, leek het wel herfst. Bibi was thuis met Chezmine, een meisjes die hier een paar deuren verder woont. Ze hebben samen in de kelder tafeltennis gespeeld, en wat op de bank gehangen met de ipad en films gekeken. Lars was met Evan en Dalton aan het spelen, in de bossen achter in onze tuin. Het regende behoorlijk, maar ze wilde perse buiten spelen. Prima, ik word niet nat, dat worden jullie. Ze gingen op kikkers jagen, die zitten hier met de bosjes. Toen Lars thuis kwam leek het wel een verzopen kat. Klets en klets nat was hij. Hij heeft de kleren bij de deur uitgedaan, en is gelijk onder de douche gesprongen. Ik heb de kleren inclusief de schoenen gelijk in de wasmachine gestopt, want ik geloof niet dat ik het anders nog schoon zou krijgen.

Donderdagavond had Bibi een party bij Madison, een meisje bij haar uit de klas. Ze werd om vijf uur verwacht, maar laat ons nu net op dat tijdstip een afspraak bij de tandarts hebben, dus de party begon voor Bibi een uur later. We moesten naar de tandarts voor controle van Bibi en Lars, om te checken of ze kunnen beginnen met een beugel. En jawel hoor. Beide zijn de klos (niks nieuws eigenlijk). Komende woensdag mogen ze zich weer melden bij de tandarts, voor de eerste behandeling van een lang traject. Dat wordt een paar dagen gemalen eten maken denk ik, of pudding. Toen we Bibi naar Madison hadden gebracht zijn we met Lars ergens een klein hapje gaan eten. Voor hem was de vakantie nu ook begonnen. Leon zei onder het eten nog dat hij waarschijnlijk komende week nog niet naar Belgie hoeft. De mannen in Belgie hadden de machine nog niet klaar, dus Leon kan er nog niks gaan doen. Woensdag krijgt hij te horen wat er nu gaat gebeuren, we zijn benieuwd. Het verandert iedere dag, dan wel, dan weer niet, of toch weer wel. Ach ja, zo gaat dat wel vaker bij hem op het werk. Ik ben het ondertussen gewend. Ik vind alles prima als hij 16 juli maar in Amerika is, want dan komt Yvette.

De volgende dag hadden zowel Bibi als Lars een party, het hangt hier van party’s aan elkaar heb ik het idee. Bibi bij Chezmine, en Lars bij de broers Chris en Cody. Toen ik thuis kwam van de Engelse les, waren ze tot mijn verbazing allebei al thuis. Bibi vond er niks aan, en Lars stond bij Chris en Cody aan een gesloten deur. Mooie party. Lars was beteuterd, en ergerde zich eraan dat hij twee keer voor niks aan de deur had gestaan. Ik kon er niks aan doen, maar kreeg de wind van voor, en Lars was de hele middag sikkeneurig. Sorry hoor, misschien hebben we het verkeerd begrepen allemaal. I don’t know. Om het leed een beetje te verzachten hebben we zelf maar een party gehouden thuis en een zak chips opengetrokken. Ook lekker.

Zaterdagmorgen is Leon om 7.00 uur al met Paul, Rick en Sang-In (ASML-collega’s) gaan golfen. Ze hadden afgesproken om op tijd te gaan, zodat ze dan ook weer op tijd terug zouden zijn (not). Ik heb ’s morgens tussen de buien door het zwembad schoon gemaakt, en Bibi heeft haar kamer gepoetst. Lars heeft lui op de bank gehangen, en moest de vaatwasmachine leeg maken. Ieder had zijn taak. Als dit iedere dag zo was, zou me dat een hoop werk schelen, maar daar hoef ik niet op te tellen. Verder zijn we op zoek geweest naar een frietketel. Ook dit is gelukt. Ik heb af en toe zo’n zin in een frietje met satesaus, maar dat is iets wat ze hier niet kennen. Nu kan ik zelf friet bakken en satesaus maken. Heerlijk. Als je hier alleen friet wilt bestellen voor thuis op te eten, dan kijken ze je als een botsauto aan. Dat is een vraag die ze hier niet kennen. Only french fries, without a burger? Yes, only french fries, without a burger. That’s right. Deze vraag krijgen ze echt nooit, want ze vragen je gelijk welke burger, en wat voor drinken je erbij wil hebben. Nu hoeven we deze vraag niet meer te stellen, en kan ik heerlijk een frietje met satesaus eten. Ik verheug me er al op, en de rest van de family ook. Misschien moet ik de volgende keer maar eens satesaus meenemen naar de party, dit vinden ze waarschijnlijk erg lekker, want ze smijten je om de oren met peanutbutter, maar satesaus, daar hebben ze nog nooit van gehoord.

Margareth, ich meld mich weer as de laptop ut weer duit.

Sandra, Roland en Meike gefeliciteerd mit Pim. Ich haop det snel alles good is, zoe det geur kent geniete van uch kleine menke.

Anja, Lars zou het vet gaaf vinden (wij trouwens ook)

• 28 Juni 2011 - 06:17

Els Van Der Heijden:

Hoi Maud, wauw tien weken vakantie dat is echt héél lang! Nog anderhalve week te gaan dan hebben we ook vakantie hier. Wij gaan een lang weekend naar de biesbosch, later nog wat dagen naar het zwarte woud en aansluitend misschien naar frankrijk wat dagen. En op het einde een weekje naar breda en omgeving. Dus een versnipperde vakantie zeg maar dit jaar, ook leuk. Rob is er wel aan toe bij mij valt dit reuze mee. Momenteel is het hier erg, erg warm, binnen is het beter vertoeven dan buiten. Wat leuk dat je nu frietjes kunt bakken zelf, ik geloof goed ja dat hamburgers ed. erbij je de neus uitkomen. Meis een dikke kus en vee groetjes van mij, Els

• 29 Juni 2011 - 07:04

Carla Gubbels:

Hoi familie Teeuwen,
    Afgelopen zondag heb ik jullie gemist bij Vaals-Venlo. Heb zelf niet meegelopen, maar ben wel effe bij Scopias geweest. Het was zoals zo vaak weer bloedheet maar gezellig. Leon en Lars gefeliciteerd met jullie goeie ren prestaties!!! Komend weekend ga ik weer de halve triatlon in Didam doen, ben benieuwd. Voor Leon: Als je nog naar de Ruiver komt en je wil eventueel nog een keer mee komen zwemmen en/of koffie drinken: wij zwemmen woensdag 6 juli voor de laatste keer in Tegelen. Je bent van harte welkom, het zwemmen is gratis en de koffie krijg je voor niks!!

De crematie van Frans was zeer indrukwekkend, maar niet zwaarbeladen. Er was niets Godsdienstig,
    een aantal vrienden en een broer van Frans hielden een paar mooie toespraken en vertelden allemaal leuke dingen die ze met Frans meegemaakt hadden; voornamelijk over het zweefvliegen: Frans' grootste hobby. Daarna hield Maja een prachtige powerpoint presentatie, waarbij ze "gezellig" (zoals ze zelf zei) langs Frans (in de kist) ging zitten, en vervolgens aan de hand van heel veel foto's ging vertellen over de vele reizen die ze samen gemaakt hadden. Hierbij werden regelmatig leuke annekdotes verteld, waarbij iedereen moest lachen, ondanks de trieste bijeenkomst. En dat ze de laatste reizen iedere keer de kerstmutsen meenamen om de volgende kerstfoto te maken. De foto voor de komende kerst was al klaar (gemaakt bij het mooiste gebouw van Dubai), maar die ging ze toch maar niet meer versturen.... Toen werd er toch even een traantje weggepinkt. Dus een hele mooie dienst, hopelijk voor Maja iets om met een tevreden gevoel op terug te kijken.
    Nou dan rest mij nog jullie een fijne vakantie te wensen!
    Groetjes, Carla Gubbels.

• 30 Juni 2011 - 19:22

Angelique:

He Familie
    Wat vervelend dat de laptop kapot is, zeer vervelend voor jou omdat je altijd graag gezellig contact houd met iedereen.
    Hier in remunj is het ook nat nat nat , kwam net als Lars ook binnen als een verzopen kat toen ik Luca met de fiets naar het dansen had gebracht.
    Volgende week donderdag is bij ons op school het zomerfeest en dan begint ook hier de vakantie.
    Het is net alsof de vakantie gaat starten het gevoel je bekruipt dat je er ook echt aan toe bent en bijna niet meer kunt wachten tot het zover is.
    Lekker naar de camping aan de zee , heerlijk alleen had ik graag het zonnetje dan dus Piet geef eens goede berichten.
    Heb nog op 22-07 een wellness dagje geboekt met R

• 30 Juni 2011 - 19:25

Angelique:

Sorry ging iets mis !!
    met Ria om het vel te pimpen.
    Als je weer terug bent een Limburg moeten we eens samen gaan.

Lieve groeten oet Remunj
    Angelique , rob david en luca

• 01 Juli 2011 - 11:05

Ria Gijsen:

Ha allemaal, wat is dat lang geleden, sorry, maar zoals jullie weten zat ik voor het examen. Nu nog 1 dagje werken en dan is het roggelse kermis. Lekker 2 dagen vrij. Wat een belevenissen weer bij jullie, geweldig dat alles zo goed gaat. Bibi en Lars, geniet maar lekker van de lange vakantie, hebben jullie verdiend!!!!!!!!!!!!!!!! En een hele fijne tijd met Yvette, maar dat gaat zeker lukken.
    Maud, doe jij ook maar eens lekker luieren met de kids, poetsen kan ook later. Het examen was pittig, nu nog even wachten ( 4-6 weken ) op de uitslag. Maar de mondelinge beoordeling was goed. Als ik toch geslaagd ben dan hang ik de vlag uit. Maar niet de amerikaanse. En wat lees ik, een frite ketel, mmmmmmmmmmmm lekker, die gaan er altijd in. Maud, ik probeer je een van deze dagen op skype te krijgen, nu kunnen mijn boeken hopenlijk voorgoed dicht. Geniet van alles en tot gauw.
    Lieve groetjes van Ria, doei!!!

• 01 Juli 2011 - 11:05

Rob En Marie-josé:

Ha Maud,

Na een aantal weken niet op je site gekeken te hebben, heb ik me nu zitten te amuseren met de verhalen die jullie allemaal meemaken. Geweldig hoor. Daar zag ik ook dat je vroeg of we de cheese cake al gemaakt hebben, nee die hebben we nog niet gemaakt. We maken die wel als de familie winkel op bezoek komt. HAHAHA!!1 Hier is het op dit moment 20 graden, afgelopen dinsdag was het 35 graden hier, niet meer normaal. 's Avonds heeft het ook flink geonweerd. Nu is het weer wat lekkerder qua temperatuur mag het van mij rond de 25 zitten. Morgen is Rob jarig, we hebben een klein feestje. We spreken ons wel weer via Skype. Ik wens je een fijn weekend en tot snel.

Liefs Marie-josé en de rest van de clan natuurlijk.