Een Award voor Bibi - Reisverslag uit Clifton Park, Verenigde Staten van Maud Teeuwen - WaarBenJij.nu Een Award voor Bibi - Reisverslag uit Clifton Park, Verenigde Staten van Maud Teeuwen - WaarBenJij.nu

Een Award voor Bibi

Door: opperuiver

Blijf op de hoogte en volg Maud

13 Juni 2011 | Verenigde Staten, Clifton Park

Donderdag begon met een heerlijk weertje. Het zonnetje scheen lekker en de temperatuur was perfect. Maar in de namiddag kwam er een fikse regen/hagel/onweersbui met als gevolg een power dip. Geen stroom meer. Voor Bibi kwam dit op het meest ongunstigste moment van de dag, want zij stond net onder de douche om zich klaar te maken voor de Koda 8th Grade Moving-up & Awards Ceremony. Dus, haren nat, maar geen föhn en stijltang. Paniek. Gelukkig was ze op tijd begonnen, dus voor dat de ceremony begon, waren de haren wel droog, maar natuurlijk niet zoals Bibi het eigenlijk wil. Koken kon ik ook niet, dan maar snel een boterham, deze waren nog in de diepvries, dus snel de broodrooster gebruiken, Helaas, stom, ook die doet het natuurlijk niet. Dan maar wachten tot de boterham ontdooit is, snel snel naar binnen werken en naar school. Eenmaal in de garage aangekomen keken Leon en ik elkaar aan. De auto stond in de garage, maar de poort was dicht en geen stroom, dus die moesten we proberen handmatig open te krijgen. Het is Leon gelukt. Zo zie je maar waar je overal tegenaan loopt als je geen stroom hebt. Op weg naar school deden de verkeerlichten het natuurlijk ook niet, dus het was een beetje chaotisch hierdoor op de weg. We kwamen langs McDonalds, Friendly’s, Wendy’s, Ruby Tuesday, en nog veel meer van dit soort fastfood restaurants. Nergens was licht, het personeel was op de parkeerplaats aan het baseballen of met een frisbee aan het spelen. Dit is eens iets anders dan hamburgers bakken. Het was wel grappig om te zien.

Op school aangekomen, bleek dat ze daar gelukkig wel stroom hadden. Als dit niet het geval was, dan hadden we ons kunnen omdraaien, want er is geen beginnen aan om zonder microfoon in een zaal te moeten praten zo groot als de Maaspoort. De ceremony begon met het binnen komen van alle 240 8th grade studenten. Dit zijn de leerlingen die de middle school verlaten en die in het nieuwe schooljaar naar de highschool gaan. De directeur vertelde nog het een en ander, en na de speech kwamen alle leraren aan de beurt. Die pikken een aantal studenten eruit die een extra waardering krijgen, doordat ze 3 jaar lang goeie punten hebben gehaald, of die in het zonnetje worden gezet voor hun doorzettingsvermogen. Het is dus heel anders dan in Nederland. Als laatste op die avond werd er nog een award uitgereikt aan 10 leerlingen. Het is het Certificate of Exemplary Citizenship for outstanding character and cooperation, of te wel, Certificaat van voorbeeldig gedrag, buitengewoon karakter en samenwerking. Het zijn alle leraren en leraressen van Koda, die bepalen wie dat die award krijgt, en ik kan jullie melden dat Bibi die heeft ontvangen. SUPER. We waren oprecht trots op haar, dat heeft ze toch maar eventjes gekregen in de 5 maanden dat we hier in Amerika wonen. Jammer dat de familie dan ver weg woont, ik heb zelf een traantje moeten weg pinken, zo trots was ik. We zijn blijer met deze award, dan dat ze goeie punten heeft. Natuurlijk zijn de punten op school belangrijk, maar wij vinden het zeker zo belangrijk dat je sociaal bent, en goed kunt samenwerken met anderen. We zeggen dit thuis zo vaak, en nu wordt ze er voor beloond. Geweldig. De punten van Bibi liegen er trouwens niet om. Ze staat een 9,7 gemiddeld voor alle vakken. Waar hebben we het nog over. Jullie lezen dus dat het geweldig goed gaat, en daar zijn we trots op. Ze doen het toch maar effe allebei, in een vreemd land met een andere taal. Hier neem ik mijn petje voor af.

Toen de ceremony was afgelopen hebben we nog heel eventjes bij de ouders van Silvy gestaan en zijn toen naar huis gegaan. We waren benieuwd of er ondertussen stroom was. We hadden alle 4 nog honger, dus zijn bij de Burger King nog een hamburger gaan eten. De rest van de restaurants waren gesloten. Dat is geen normale situatie in Amerika, het gaat hier 24 uur per dag gewoon door. Zo'n vette hap smaakt trouwens overheerlijk als je honger hebt. Thuis aangekomen hadden we gelukkig weer stroom. Het heeft alles bij elkaar bijna 3 uur geduurd. Dat is toch wel lang. Het blijkt hier trouwens met regelmaat voor te komen hoorden we van collega’s van Leon. Dit komt natuurlijk ook omdat de elektriciteit boven de grond loopt ipv onder de grond. We zijn dus gewaarschuwd.

Vrijdag heeft Lars met Aven, Naethan, Dylan en nog een paar kinderen van school gespeeld en hij vond het helemaal geweldig. Lars had afgesproken dat hij rond 19.00 uur weer bij het huis van Aven zou zijn. Hij kan hier zelf naartoe lopen, ik hoef hem dus niet te brengen. Hij hoeft maar een klein stukje door het bos in onze achtertuin en dan staat hij bij het huis van Aven. Lekker makkelijk dus. Maar helaas, dat ging niet door. Lars werd van het een op het andere moment ziek. Zo uit het niets. Hij was echt verschrikkelijk beroerd, zo wit als een laken, hoofdpijn en hij heeft een paar keer boven de wc moeten hangen. Nou, dat wordt dus eventjes bellen naar Aven, dat hij niet komt. Misschien voor Aven niet geloofwaardig, maar zo was het wel. Lars lag om 19.00 uur te slapen op de bank in plaats van te klimmen in de bomen. Heel af en toe heeft hij hier last van. Ik denk dat Lars af en toe een migraine aanval heeft. Ik weet precies hoe je je dan voelt, hondsberoerd, en maar hopen dat het met slapen over gaat. Gelukkig was dat ook zo, want de volgende dag was hij weer kipfit.

Fleur Serpenti en Noud Huiben, gefeliciteerd met jullie verjaardag.

Els, Dat is wel heeeeel relax yoga geven, 1 cursist. Jullie zijn toch niet in slaap gevallen he?

José, Ich vinj ut prima des se det wils inväöre. Det schjaelt unne haop werk (nae grapje). Wat euver is moog geur weer mei truuk nao hoes nimme, maar det zal waal neet väöl mier zien. Alles is resloos op waarschienlik.

Monique, waarschienlik is dör veur “sneukelen” genne tied. Als ut door geit, wilt Leon waal eine daag nao Reuver gaon.

Jack, gelökkig kens se vandaag weer in dien eige bed slaope in plaats van in de klamme tent bie Pinkpop. Ich haop det geur ut leuk höb gehad, maar dao twiefel ich neet aan. Ut waas in idder geval nieks veur mich.

Daan en Karlijn, nog effe, As ich ut good höb onthaaije, den krieg geur woensdig de oetschjlaag of neet? We huure ut waal. Maak uch maar gen dieke bein.

• 13 Juni 2011 - 19:01

Nicole:

Bibi,
    van herte prefisiat met diene award en koester 'm maar good wat zoëget kriegs se neet zoëmaar.
    Ich weit zeker as veur dao allemaol bie ware gewaes det veur allemaol u treunke hadde gelaote, die pap en mam kenne met rech hiël trots op dich zien, gank zoë door.

Hiël vuuël groete van de Ruiver, Jan Jens en Nicole

• 14 Juni 2011 - 00:03

Willie En Marc:

JOehoeeee....ein terech preficiat veur digh Bibi! Waat eine sjoone beloning is det, noe zuus se waal det 't zich loont es se oet ein lekker werm 'nest' kumps! Proficiat ough veur Maud en Leon! Veer kinne os veurstelle det ger er allemoal BERETROTS op moog zeen om dees Award in ugh hoes in CliftonPark te moge hubbe hange! Chapeau! (ough es aaf en toe ein Frans weurdje ertusse smiete...) Gelukkig geit 't mit Lars weer good, altied sjrikke es se neet presies wits waat 'r aan de handj is, maar 't feit de 'r de volgendje murge weer fit is maakt weer veul good!
    Verder biej ugh alles good noa de zin zo te leaze, hiej oug...wiekendje Pinkpop 8ter de ruk, Willie is zoaterdeegh ough mitgeweast en 't waas 'r super bevalle, mot neet gekker weare...Noe eine ZEER drukke nachtdeens veur de boeg..nog 4 uurkes de uigh probere oap te haaie en den rasj ins bed! Nou, koffie steit alweer klaor hie...Veur ugh allemaol: haai ugh good en toet de volgende x
    see you, dieke kuz van os oet Höär.

• 14 Juni 2011 - 05:57

Els Cuijpers:

PROFICIAT BIBI !!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Det is nog ens sjiek om zonne Award te kriege!!
    Dao moogse terecht trots op zien!!!!
    En dien pap en mam natuurlijk auch!

En Maud ja waat zien veur toch verwint met straum he knuupke om en de hebs leech. Maar as ut oetvelt wetse pas wie aafhankelijk ze dao van bis!!!

Verder is ut hiej weer ein bietje minder met ut waer maar............ut zoel weer baeter waere!!!!

Veurlaupig hebbe veur weer alle feestdaag gehad en gaon veur oetkieke nao de vakansie!

Ens kieke waem de volgende Award krieg dao (Maud mesjien dich waal veur diene cake). Maar det laeze veur dan waal weer.

Hiel vuul groetjes vanoet Ruiver
    Els en Jac

• 14 Juni 2011 - 07:32

Diny:

Ha femilie,
    wat fijn dat het zo goed gaat met iedereen ! Bibi, natuurlijk ook van ons PROFICIAT . Op de foto zagen we dat je haar echt wel goed zat maar we kunnen ons wel voorstellen dat het niet leuk is als de stroom uitvalt .Wat zijn we verwend !!!
    En Lars, laat je maar lekker knoevelen als je je niet lekker voelt.
    Gisteren oma Wiesje tegen gekomen in Brüggen samen met Mien. Waren gezellig over de markt aan 't lopen. En lekker aan 't eten (wij ook trouwens).
    Vandaag taart bakken voor Noud Huyben , ja ja met y . Morgen feest.
    Groetjes, Wim en Diny

• 14 Juni 2011 - 15:58

Ed:

Hallo Bibi,

Hartelijk Gefeliciteerd met de gewonnen Award. Super dat jij in 5 maanden tijd zo'n waardevolle waarderings prijs weet te winnen. Daar mag jij, en ook mama en papa, trots op zijn!

Groeten uit Vlodrop, Ed, Christien, Stan en Rens

• 15 Juni 2011 - 10:06

Wendy:

haaaa

wat weer een verhaal..Ik hoef niet in amerika te zitten om een brok in mijn keel te hebben,alleen al bij het lezen ..........met een woord super geweldig , daar doen we het tenslotte toch allemaal voor Proficiat.

Vandaag is groep 8 op kamp gegaan dus nog ff naar school en dan beginnen de vakantie's

vele groetjes vanuit Reuver.

• 16 Juni 2011 - 17:38

Esther:

Hey Family Teeuwen!
    Nou veer zien aug trots op ug! Bibi, wat hadde we det gaer mit gemaak doa. Ig weit zeker det veer net wie mam aug ein troanke hadde geloate, geweldig, det hubse verdeend! Leuk kledje hubse aan oppe foto. Marbella!!!!! En diene coupe tres naturale! Hielemoal good! Veer hubbe van t weekend veur dig met gezonge op Pinkpop met The Script! Ig hoap detse det toet biej ug hubs kinne huure! Maud, dinsdig ware we te laat toes, sorry, mer we hoale t gauw in. We hoape det Leon binnekort kump, BBQ sjteit kloar! Lars, gelukkig busse weer opgeknap, erg vervelend jong. Maar lekker opper tied noa bed, kump weer hielemoal good! Maakse ein foto van dien kunswerk? We zien erg beniejd!
    Sjpulle zien good ontvangen! Hielemaol geweldig! Bedankt!
    Hiel vuul groetjes en toet gauw!!!XXX

• 11 Juli 2011 - 18:01

Simone Faassen:

Hoi Maud,

Ik dacht weer eens ff kijken op jullie site.
    We hebben nu zomervakantie hier in NL.

Leuk om te lezen dat t allemaal zo goed gaat.
    Super dat Bibi die prijs heeft gewonnen.

Voor je het weet is het jaar al weer omgevlogen.
    Blijven jullie langer?
    (Scopias mist jullie wel)

Groetjes Simone