iets te lang geleden.
Door: opperuiver
Blijf op de hoogte en volg Maud
10 Februari 2011 | Verenigde Staten, Clifton Park
Maandag zijn we na het eten eerst nog naar de bibliotheek gegaan voor Bibi. Ze hadt graag een paar boeken. Vervolgens zijn we naar Trich gereden. Dit is de vrouw van een collega van Leon. Ze hebben een auto te koop staan, omdat ze over 3 weken voor 2 jaar naar Nederland gaan verhuizen. Het is voor Amerikaanse begrippen een tuttelfrutteltje, maar ik ben er blij mee. We laten de auto nog even checken in de garage, en er moeten nog nieuwe banden op en den ken ich gaon joetse. Yes. Toen we bij Trich waren, kwamen we er met praten achter dat ze zich zorgen maakte om naar Nederland te gaan. Dit was niet omdat ze er geen zin in had, maar dit was omdat Trich in 2006 een niertransplantie had ondergaan. Ze was bang dat de medische zorg niet goed was. Bij mij ging toen een lichtje branden en dacht, dit moet ik ome Jo van tante Tilla vragen. Als er iemand bekend is met niertransplantaties dan is hij het wel. Ik heb dus via mam contact gehad met ome Jo, en hij heeft ons twee namen van collega's doorgegeven waar Trich eventueel terecht kan. Super, Bedankt hiervoor ook namens Trichs. Dit is voor haar een hele geruststelling.
Dinsdag hebben we dan eindelijk na dik twee maanden onze verhuisspullen gekregen. Om 9.00 uur stonden er twee mannen op de stoep die de dozen kwamen brengen. Fijn, dat je je eigen spulletjes weer hebt. Ik heb gelijk alles uitgepakt, het leek wel sinterklaas, want ook ik wist niet meer precies wat ik allemaal had meegenomen. Nu mis ik nog een paar hele kleine dingetjes die ik hier moet kopen omdat ik die vergeten ben in te pakken. Daar kom je nu natuurlijk pas achter. We hebben nu wel onze peperkoek (is er al een van op), dropjes, pindakaas, kaas, curry en voor Bibi de speculoospasta. Yes, heerlijk. Ik ben normaal niet zo van de peperkoek, maar het is net of die hier veel lekkerder smaakt, raar is dat.
Woensdag hebben we Bibi en Lars naar school gebracht, omdat ze gingen snowboarden. Eindelijk. Ze mogen dan niet met de schoolbus mee, omdat ze het snowboard als een wapen zien. Op school worden alle spullen verzameld, en dat wordt allemaal in een andere bus gelegd, dit is de bus (geen schoolbus maar een touringcar) waar ze mee naar de piste gaan. Ze moeten dus zelf goed op de spullen letten, want er ligt me toch een hoop bij elkaar, daar wordt je helemaal dol van. Ik ben benieuwd wat ze straks allemaal kwijt zijn. We zullen zien.
Verder hadden we nog een afspraak met Don, dit is de counsler van Bibi. Bibi gaat zeer waarschijnlijk stoppen met Duits, en krijgt hiervoor in de plaats Spaans. Ze krijgt eerst een testje, om te kijken hoe het zit met instromen. Ze heeft dan wel geen Spaans gehad, maar wel 1,5 jaar Frans. We denken zelf dat ze dit goed zal oppikken. Ze heeft een echte "talenknobbel" zoals ze dat zeggen. Maar Bibi moet wel dubbel vertalen, eerst van het Spaans naar het Engels, en dan van het Engels naar het Nederlands. Laat het haar maar eens uitvogelen, want nu hoeft ze werkelijk niks te doen. Ze heeft alleen nog maar tienen gehaald. Het is natuurlijk fijn dat je super goeie punten hebt, maar een beetje meer uitdaging mag er best wel zijn. Het moet niet zo zijn dat ze hier een jaar stil blijft staan, dat zou toch erg jammer zijn.
Angelic (Beek) oet Beesel, ich huurde de veurige waek mien oere al toete, ich dag al op de yoga hubbe ze ut euver mich. Wat leuk, det ze mien verhaole volgs. Doot Patries de groete en zek maar det ut uns achter skype mot kroepe, den kenne veur zoe een tas koffie drinke in plaats van ut krenske zoe wie we det normaal gesproake hubbe.
Wilmie (Hanraets) leuk dat je zo snel skype hebt geinstalleerd, of eigenlijk moet ik zeggen dat René dat gedaan heeft.
En natuurlijk Meneer Weijers (Joep). Zoe komp geur toch nog uns achter de computer te zitte. Waem had det gedach. Ich zeen allein neet wannier det geur online ziet. Ich zal ut uns unne kier proberen.
Veur de zwummers, neet teveul aete de 23ste bie de chinees. Den blief geur nimmer drieve en komp geur nimmer zo snel veuroet. Veur zulle hie waal unne wok opzeuke.
Esther Dekkers (kapster bij Ragazzi) Hiel erg bedankt veur dien kaart. Erg leuk det ut vlegske unne kier omhoeg geit aan de brevebus. Doot de groete aan Jolanda en aan Gerard. Ich bun hie al noa unne kapper gewaes, ut is good, maar geur kent ut veul baeter.
Ik zag trouwens via de site van L1 dat Juul Franssen (van de slegter) de sportvrouw van Limburg was geworden. Geweldig Juul, je hebt het echt verdient. We hebben op je gestemd.
Risa, wat leuk dat je op de kinjerzitting hebt mogen optreden met de jazz club. Ik hoop dat alle pasjes en dansjes die je moest maken goed gelukt zijn. Trouwens, Bibi heeft op dit moment ook dansen op school tijdens de gymles, maar dat is geen jazz dance. Het lijkt meer op linedance als je weet wat dat is. Moet je maar eens vragen of je moeder dat eens voor doet (grapje)
Nelly en Jos Killaars, het was inderdaad in Roermond de laatste keer dat we elkaar gesproken hadden. Nelly, ik had al via Esther gehoord dat jullie een hele tijd hadden staan kletsen. Leuk dat je ons volgt. En als je met de kleine Lars (is trouwens een hondje voor degene die het nog niet weet) aan het wandelen bent, loop je ook maar eens langs ons huis om te kijken of nog alles palletti is.
Els (Cuijpers), stuur nog maar uns iets via hyves noa Esther toe, want ich had geheurt det dur ein of anger leuk concert op komst waas.
Els (Yoga lerares) nog van harte gefeliciteerd met je 12,5 jarig huwelijk. Doe je de groeten op de woensdag aan iedereen en zeg maar dat het goed gaat. Ik had alleen afgelopen donderdag een baaldag, maar dat weet je dat die er tussen zitten.
10 Februari 2011 - 20:32
Lily:
Leeve allemoal
Wat leuk om weer ein versjaag van uch te laeze. Mit heel veul plezeer volg ich uch do-achter. En Lars en Bbi leuk det ger kint goan snowboarden doa. Geweldig.
Groetjes en toet gauw ich mot nog altied skype oetvogele. Dan spraeke ver os. Zaoterdig gaon ver bowlen oppe ruiver mit de " Femilie" en doanoa Grieke mmmmmmh.
groetjes Lily -
11 Februari 2011 - 14:30
Rikseefstijnguusje?:
Hallo (ex) buren,
Wat leuk um och verhaole te laese.Och hoes steit nog steeds alles onder controle.Guusje haet aafgelaupe zondaag veur de raam gestaon en allein maar bibi geraope de ganse daag daor hahahaha.Maak maar ens dudelik det geej dr neet mier ziet verluipig.Geneet van och eige spullentjes en weej blieve och volgen moeie foto's trouwens.
Leefs Riks Eef Stijn Guusje en inimini die mich al 6 waeke wakker held hahahaha -
12 Februari 2011 - 18:48
Els Cuijpers:
Ha Maud en fam.
Sjoen det der weer fotos zien geplaatst weite veur noe auch weer wie ut dao ein bietje oetzuut!!! En veur maar klage toen hiej sniej loog maar det is biej uch toch waal efkes angers!!!
Maud sjoen dich weer efkes gespraoke te hebbe op skype, hebse trouwens nog diene mixer gevonje en de tiramisou klaor gekrege????
Waas ut leuk op de verjeurdaag?????
Leuke kaaje snuutjes huur ze zeen der good oet !!!!!!!!
Veur kieke weer oet nao dien nieje verheulkes!!!!!!
Hiel vuul groetjes en toet snel
Els en Jac -
13 Februari 2011 - 14:22
Joop Peeters:
Alles good heej beej de zwummers in Tegele. We kriege de letste waeke les van Carla umdet Michiel krank is. Geit lekker met die traininge v Carla. Gojje opkoms en zoas gewoenlik effe naproate. Euver een dieke waek same eate in Belvend. Auch beej de carpoulers alles OK. Weej zien now een team van 4. Ut schema zit er good in now. Leuk euch verhoal te hure. Succes met alles. Groete Joop. -
14 Februari 2011 - 12:06
Karin Levels, Beesel:
Hoi Maud, je kent me van de woensdagochtend yoga groep in Beesel. Ook ik volg af en toe je verhalen. Wat leuk dat het jullie goed gaat. Wat een ervaring!
De foto´s zien er geweldig uit.
Geniet er maar lekker van en tot de volgende keer. Nog proficiat.
Groetjes Karin