Naar de ambassade
Door: opperuiver
Blijf op de hoogte en volg Maud
03 Januari 2011 | Nederland, Reuver
Om 14.30 uur hadden we de trein naar Amsterdam. Omdat we maandagmorgen in alle vroegte bij de ambassade moesten staan, zijn we maar een dan van tevoren naar Amsterdam gegaan. We hebben nog wat door Amsterdam gelopen. Waar je ook was, de wiet lucht kon wel in heel Amsterdam hangen. Vreselijk. Maar ja, dit is Amsterdam, in NY zal dit iets anders zijn, geloof het maar. Alleen Lars heeft goed geslapen, Bibi Leon en ik konden niet slapen van de warmte op de hotelkamer. Om 6.00 uur ging de wekker, douchen en om 6.45 zaten we al aan het ontbijt. Vervolgens uitchecken, taxi en naar het museumplein naar de Amerikaanse ambassade. Rond de ambassade staan inmens grote hekken met camara's voor de beveiliging. We konden in de rij aansluiten. Mensen met een telefoontje konden uit de rij met als gevolg dat wij nummer 2 in de rij werden. Wij hadden niks van electronica bij ons, daar hadden collega's van Leon ons al voor gewaarschuwd. Vervolgens door de metaaldetector, fouilleren en de tas werd binnenste buiten gekeerd. Weer door een poortje en wachten in de volgende rij.Gelukkig mochten wij samen naar binnen ipv één voor één, want Bibi en Lars vonden het al allemaal spannend genoeg. Vervolgens weer je tas binnenste buiten en weer door de metaaldetector. Het volgende was, wachten voor een deur tot dat ze je binnen riepen. Als je eenmaal binnen bent mag je met de rug naar de loketten gaan zitten en weer wachten tot je aan de beurt bent. Er wordt vanalles gevraagd, een stempel hier een foto daar en noem maar op. Dan mag je afrekenen, 452 euro voor het visum. Je moet je vervolgens melden bij het volgende loket. Daar mag je weer afrekenen 500 dollar. Dit is voor de counsler. Dit is degene die een "interview" met je heeft. Ik moet eerlijk bekennen dat ik hier meer van had verwacht. Als je ziet hoe de beveiliging is, stelt het interview weinig voor. Om 10.00 uur stonden we weer buiten en als het goed is worden de visums deze week naar ons huisadres gestuurd. Leon is samen met Lars nog naar Nemo geweest. Voor degene onder ons die niet weten wat Nemo is, hier worden allerlei doe en ontdekdingen gedaan over wetenschap en technologie. Dit is de moeite waard om er eens een kijkje te gaan nemen. Vaak worden hier filmpje van Het Klokhuis opgenomen. Ik was zelf graag mee gegaan, maar aangezien Bibi hier geen zin in had (ze is hier al 2 keer geweest) ben ik met haar de stad in geweest. Ook leuk natuurlijk. Om 18.00 uur waren we weer in Reuver. Het was een heftige dag.
04 Januari 2011 - 16:01
Frank Beurskens:
Hoi Leon, Maud, Bibi en Lars,
Als ik de verhalen van jullie lees krijg ik ook weer zin om naar het buitenland te gaan. Het was onze mooiste ervaring. To zover alles erg herkenbaar. NY upstate zal een geweldige ervaring zijn, zeker nu in de winter en later in de Indian summer. Nu is het ook lekker om naar de Green Mountans in NH te gaan. Mary en ik hebben daar een aantal keer gesnowshoed en geskied. In Rochester NY is volgens mij nog een Dutch store en Dutch market als je daar behoefte aan hebt. Heel veel plezier en we zullen jullie volgen.
Groeten,
Frank, Mary, Siem en Pelle
04 Januari 2011 - 18:59
Wendy Winkel:
Hallo Familie
ook ik heb jullie verslagen natuurlijk allemaal gelezen,vind het zo spannend!!!Nu het er op aan komt krijg ik gewoon een brok in mijn keel.
ik neem echt nog wel ff afscheid van jullie voor dat jullie vertrekken.Ik zal jullie zeker volgen en Maud we skypen zeker weten he?veel groetjes
Albert Wendy en Gwenn en Lars -
04 Januari 2011 - 20:03
Nathalie Ramakers:
Hallo Maud, Leon en kids
Maud ik heb jullie weblog gevonden en de reisverslagen gelezen. Je schrijft op een leuke manier en we zullen het zeker volgen.
Wat een geregel allemaal he. Maar het is echt de moeite waard hoor.
Heel veel sterkte de aankomende dagen met afscheid nemen en een goede reis naar de USA.
groetjes Nathalie, Frank, Romy en Jan -
05 Januari 2011 - 19:47
Lily:
Hoi Allemoal
Det waas dus weer ein ervaring der biej. Hoap det ger ut visum veur zondig hub. Zo det alles es gepland door kan goan.
Veul gelok in Amerika en houd os op de hoogte.
dieke knoevel oet Herkebosj
Lily -
06 Januari 2011 - 12:43
Opa En Oma Teeuwen:
Wij wensen jullie heel veel succes in de States. Willen jullie regelmatig zien via Skype. Goede reis en blijf gezond en geniet ervan.
Bibi en Lars wij vergeten jullie niet en blijven aan jullie denken.
Jullie weten Skypen of mailen.
Groetjes
Opa en Oma -
06 Januari 2011 - 19:58
Els Cuijpers:
Ha Maud,
Zoe noew zien ut echt nog de letste luudjes. Vonj ut vanmorge toch nog waal fijn det ich dich taege kwaam en dan veur de letste kier hoije taege dich kos zegge!!!!! De hebs ut waal good oetgehaaje biej ut gemeintehoes zeg!!!!!!! Maar noe geit dan toch eindelijk de groete reis beginnen. Ich wins dich , Leon , Bibi en Lars eine hiele fijne tied in NY. Ich zal dich zekers blieve volge en dien spannende verhaole gaon laeze!!! Mien veutjes zalle dich zekers gaon missen!!! Maar...........euver ein jaor .....dan zeen ze dich weer!!!!
Ein hiele gooje vlucht en eine hiele sjoene tied in NEW YORK !!!!!!!!!
Groetjes Els
06 Januari 2011 - 21:49
Jose:
Veur wunse uch eine hiele gooie reis.
Hiel plezeer en ein succesvol jaor.
Veur zeen os euver ein jaorke weer.
Tot spypes.....
Dieke kus.
Peter, Jose en Sam -
07 Januari 2011 - 17:44
Patricia:
Hoi allemaal,
Het is bijna zover ik krijg de kriebels in mijn buik als ik me in jullie verplaats. Het word een spannende tijd maar ook een leuke uitdaging. We wensen jullie daarom een goede reis en een hele leuke tijd in de VS kom gezond weer terug. We houden contact. Ik spreek met Wendy een keer af om samen met jou te skypen gezellig even bijkletsen. Gr Patricia Evert en de kids. Hou jullie taai xxx -
08 Januari 2011 - 21:51
Mat En Carla Gubbels:
Hoi Bibi, Lars, Maud en Leon,
Leuk om jullie op deze manier te kunnen volgen. Helaas hebben we jullie niet meer gezien of gesproken, daarom maar even zo: Wij wensen jullie heel veel lol, plezier, geluk en succes in de US.
Groetjes, Jesca, Jimmy, Jacky, Mat en Carla. -
09 Januari 2011 - 15:12
Anke:
Hallo Lars, Bibi, Maud en Leon,
jullie zitten nu ergens boven de oceaan naar jullie nieuwe avontuur. Heel spannend!!
ik wens jij daar heel veel plezier daar in New York! ik ga jullie zeker volgen via deze site.
Heel veel groetjes vanuit Maasbree
09 Januari 2011 - 15:47
Ria Gijsen:
Hallo Leon, Maud, Bibi en Lars, op dit moment zitten jullie in het vliegtuig het grote avontuur tegemoet. Geweldig. Wat had ik gisteren een brok in mijn keel Maud, want dat was de laatste keer voorlopig dat ik je in Nederland heb gezien. Ik blijf jullie volgen op deze site, en uiteraard via skype. Ik wens jullie ook namens Peter heel veel geluk, plezier en een goede gezondheid toe in Amerika en we spreken elkaar heel vlug. Kom eerst maar eens een beetje op adem na al het geregel. Het ga jullie goed! Heel veel groetjes en een warme knuffel voor jullie alle vier. Groetjes Peter en Ria.
10 Januari 2011 - 09:19
Diny:
Ha luitjes
en ....het eerste ontbijt achter de rug?
Hoe smaakten de zoete boterhammen?
En hoe is het weer daar?
De groetjes, Diny -
10 Januari 2011 - 12:37
MAM...:
Nou het was me wel een dag gisteren.
Maar het heeft goed gegaan wel even heftig met al die tranen maar nu is het goed. het weer was nog mooi en Eric en ik zijn nog even bij de chinees in Belfeld geweest en om 4 uur waren we thuis. Om 5 uur werdt ik nog wakker dat was de tijd dat jullie er zouden zijn, met die gedachten ben ik natuurlijk gaan slapen vandaar.
Hopelijk heeft het goed gegaan en klopte de code voor de sleutel zodat jullie midden in de nacht binnen konden.
Ik hoor het nog wel groetjes MAM xxxx -
10 Januari 2011 - 14:05
Tamara:
Ha Maud,
ik hoorde een paar dagen geleden dat jullie naar America zouden gaan! Ongelooflijk wat een avontuur. Ik dacht, ik kijk eens op internet of ik iets op hyves of iets dergelijks kon vinden, toen kwam ik op deze site terecht. Erg leuk om te lezen hoe jullie dit avontuur aangaan. Ik blijf het volgen. Geniet ervan!!! groetjes Tamara ( Berg) -
11 Januari 2011 - 14:45
Karina En René :
Ha Leon, Maud, Bibi en Lars,
jullie zijn inmiddels geland ?? en hebben jullie eerste dag en nacht in de USA verbracht. Wij zijn benieuwd naar jullie berichten en zullen de website nauwkeurig in de gaten houden ! Heel veel plezier, succes en hou je taai ! Groetjes en liefs, Karina en René Ramakers -
11 Januari 2011 - 18:20
Els:
Ha Maud,
Heb inmiddels van dien mam gehuurd det geej good geland ziet en al good geslaope hebt. Ich trof dien mam gister biej de vrouwenbond, dach mot effe vraoge of alles good is. En ze haet mich euvertuug.
We wachte noow weer op dien ierst verhaolke vanoet NY .
Groetjes vanoet oppe Ruiver -
11 Januari 2011 - 19:00
Mieke Thijssen:
Ha Maud ,Leon, Bibi en Lars
Ik lees dat jullie goed aangekomen zijn gelukkig. Ik heb zondag regelmatig aan jullie gedacht. Ik vind het super om jullie zo te kunnen volgen en zal ook zeker met je gaan skypen Maud. Veel liefs van oppe Ruiver Kusjes Mieke en Familie