laatste week van het jaar 2010 - Reisverslag uit Reuver, Nederland van Maud Teeuwen - WaarBenJij.nu laatste week van het jaar 2010 - Reisverslag uit Reuver, Nederland van Maud Teeuwen - WaarBenJij.nu

laatste week van het jaar 2010

Door: opperuiver

Blijf op de hoogte en volg Maud

02 Januari 2011 | Nederland, Reuver

Lars is vandaag zenuwachting omdat hij het afscheidsfeestje voor z'n vrienden heeft. Hij is met Sjoerd, Tim, Jules, Juul en Max gaan zwemmen op de Lommerbergen. Helaas kon Mika en Jordy niet van de partij zijn. Jammer. Ze zijn van 13.00 uur tot 21.00 uur gaan zwemmen, ze hebben frietjes gegeten, flink wat gesnoept en gedronken. Feest dus. Om 21.00 uur ben ik ze gaan halen. Nog eventjes wat kletsen met Chrisna (moeder van Sjoerd) en Jean-Pierre (vader van Tim) en toen afscheid genomen. Dit zijn natuurlijk de minder leuke momenten om te doen. Ik heb Juul en Max nog naar huis gebracht, en Lars is gelijk naar bed gegaan. Rust.

Dinsdag heeft Leon alle papieren uitgezocht die we moeten meenemen naar het consulaat in Amsterdam en Amerika. Het is een aardig pakket. We zijn 's avonds op bezoek geweest bij de ouders van Yvette. Was gezellig en voor dat we het wisten was het toch nog laat. Yvette komt in de zomer naar ons toe. Erg leuk, en voor Yvette natuurlijk ook spannend want ze komt alleen.

Woensdag. Leon gaat vandaag nog eventjes naar ASML. Er moet nog het een en ander geregeld worden en hij gaat nog uiteten met collega's. Pieter en Mariel zijn aan de deur geweest en ik heb ze tot twee keer toe gemist. Erg jammer, ik had graag nog eventjes willen kletsen of zoals zij het zeggen knoevelen. Voor we vertrekken moet ik ze nog bellen. Ik heb hier helaas nog geen tijd voor gehad, maar dat gaat zeker gebeuren. Bibi heeft haar afscheidsavond met vrienden en vriendinnen. We hebben aardig zitten schijven met de meubelen. De tuintafel en stoelen en nog een andere tafel met stoelen hebben we in de kamer gezet want om 18.00 uur stonden er 15 vrienden op de stoep die kwamen eten. Ik heb chinees gehaald en kroepoek en loempiaatjes voor ze gebakken. Het zag er heel leuk uit. Naar mijn idee hebben ze het heel erg leuk gehad. Ik ben samen met Lars gevlucht die avond naar Esther want het was één groot kippehok. Ik denk ook wel dat ze het leuker vinden dat ik er niet bij ben dan dat ik er wel bij ben. Om 22.30 uur ben ik toch maar eens naar huis gegaan. Toen ik de voordeur open deed, kon ik nog amper naar binnen. Er stonden 15 paar schoenen voor de deur en 15 dikke winterjassen op een grote hoop gegooid. Ze waren nog eventjes naar buiten geweest met z'n alle en hadden de natte kleren en schoenen maar uitgedaan. Ik ben langzaam maar eens begonnen met opruimen, omdat ik vond dat 23.00 uur toch wel laat genoeg was voor een feestje. Het is natuurlijk nooit laat genoeg voor ze. Bibi heeft van iedereen een foto gekregen. Leuk, ze is er erg blij mee.

Toen iedereen weg was ben ik mijn mail gaan checken en had ik een berichtje van Peter Vullers. Erg leuk. Peter is een "oud"collega van mij toen ik nog in Venlo bij VB Accountants werkte. Leuk om na zo'n tijdje weer iets te horen. We waren elkaar helaas een beetje uit het oog verloren, druk druk, maar dit is natuurlijk geen enkel excuus. Iedereen heeft het druk.

Op donderdagmorgen stond Lars al vroeg langs ons bed want Leon moest vuurwerk met hem gaan halen. Eindelijk is het dan zover. Al weken is Lars hierover bezig. Ze zijn met z'n tweetjes het vuurwerk gaan halen dat besteld was. Met een grote smile op zijn gezicht kwam hij thuis en alles moest met naam en toenaam genoemd worden en worden uitgestald in de kamer.
Donderdag hebben we de kelder eens aangepakt. Alles eens goed gepoetst. Tegen de avond kwamen Eric en mam nog voor de voeten te laten doen. Ik moet zeggen dat ik hier eigenlijk geen zin meer in had, maar ik had het beloofd. Dit waren de allerlaatste voeten van het jaar 2010. We hebben erna nog chinees gegeten, want er was natuurlijk veel te veel over van de dag ervoor.

Vrijdag naar Ed geweest in Vlodrop. Hij werd die dag 45 jaar. Ja Ed, 45 jaar. We hebben nog wat gekletst en toen zijn we op de terugweg Jules (Frijsinger) nog gaan halen in Herkenbosch bij Edi en Lil. Ook daar natuurlijk nog eventjes kletsen. Zo gaat dat nu eenmaal deze week. Iedereen wil nog eventjes de laatste stand van zaken weten voor we vertrekken. Sory Lil, dat we geen koffie hebben gedronken, maar we werden die avond bij Esther en Jack verwacht om oud op nieuw te vieren. Lil, dit doen we een keertje over als we weer op Nederlandse bodem zijn. Afgesproken?
Bij Esther en Jack hebben we eerst lekker gegeten, en toen nog een kaartje gelegd, zoals we dat ook altijd doen op vakantie. Het is toch een gek idee, dat we dit op z'n minst een jaar gaan missen. Lars en Jules hebben zo'n beetje de hele avond vuurwerk zitten afschieten. Om 00.00 uur natuurlijk naar buiten toe. Het was vrij rustig op de straat. Claudia en Stef kwamen nog eventjes bij ons staan, en na dat we redelijk onderkoeld waren zijn we toch maar weer naar binnen gegaan. Lars is bij Jules blijven slapen, en Bibi heeft doorgehouden bij Yvette met 8 meiden. Zij bleef bij Yvette slapen. Nou ja, wat je slapen noemt. Ik geloof dat ze s'morgens om 7.30 toch nog een paar uurtjes geslapen hebben. Dit was wel te zien toen ze thuis kwam.

De eerste dag van het nieuwe jaar zijn Rene en Angelique met Daan, Sanne en Wouter nog afscheid komen nemen. We waren twee weken geleden nog wel bij hun in Dieteren geweest, maar ze vonden dat ze toch zelf nog een keertje naar Reuver moesten komen. Rond 14.00 uur zijn ze weer naar het zuiden gereden om nog naar de ouders van Angelique te gaan. Raar, als je ze staat uit te zwaaien en je ziet ze een tijdje niet meer. Nadat Bibi en Lars zich hadden gedoucht en opgefrist zijn we nog heel eventjes naar opa en oma geweest. Samen nog iets gegeten en toen naar huis. Lars lag om 19.30 uur in bed. Bibi om 20.00 uur en wij een uur ernaar. We hadden het alle vier helemaal gehad.

• 03 Januari 2011 - 09:36

Els Van Der Heijden:

Hoi lieve Maud! Ik wil je nog bedanken voor je kaartje en wil jullie een heel gezond en voorspoedig 2011 toewensen. ik heb even de tijd genomen onder het genot van een kop koffie om jou verslagen te lezen. Ik vind het allemaal erg leuk om te lezen, spannend ook en vind het dan ook leuk om contact te houden op deze manier. Ik leef erg met je mee en kan me enigzins voorstellen wat je allemaal meemaakt. Zelf ben ik zeven keer verhuist maar ja dat was in het land zelf, en dat is toch totaal anders lees ik wel. al het geregen wat erbij komt kijken! Ik hoop dat je straks gauw genoeg je draai mag vinden en op rust mag komen. Je kunt in ieder geval daar ook yoga en ademhalingsoefeningen doen. Hier waren de kerstdagen wat minder omdat ik helaas griep kreeg, en dat op mijn 50 ste verjaardag! Gelukkig hielden we geen groot feest, dat komt pas op 5 februari want dan zijn we ook 12 1/2 jaar getrouwd. Verder zijn we de week vóór kerst een paar dagen naar Antwerpen geweest en dat was erg gezellig zo saampjes even weg. We zien elkaar door de weeks altijd zó weinig. Nou Maud, ik blijf je volgen, succes met alles en toi toi toi meis! Een hele dikke kus van mij Els xx

• 03 Januari 2011 - 11:38

Mam Oma Wiesje:

Hoi L.M.B.L.
    Nou ik heb al van alles gelezen in je dagboek, dat is wel leuk, nu zitten jullie weer in Amsterdam voor dat visum,het is maar druk druk.
    Gisteren zijn we naar Venlo geweest Ome Harrie was jarig erg gezellig met eten enz.en natuurlijk Parelmoer.
    Ik hoor wel weer hoe het in Amsterdam was. De grüse MAM.

• 10 Januari 2011 - 09:57

Anja En Claudia :

He hallo vanuit de Lommerbergen hoe was de reis.We zijn heel benieuwd hoe het met jullie gaat en ook met de jetlag.We hebben aan jullie gedacht en Anja heeft een kaarsje opgestoken voor jullie.Het is hier lekker koud wel mooi en open weer en natuurlijk aan het werk. We waren over jullie aan het praten en toen dachten we we sturen effe een berichtje en nu moeten we weer aan het werk gr claudje en anja doeiiiiiiiii

• 13 Januari 2011 - 15:50

Margriet Hawinkels.:

hoi maud,leon,bibi,lars.
    wat een avontuur gaan jullie aan.
    ik wil je allereerst nog een liefdevol en een gezond 2011 wensen.
    ik heb je al zo lang niet meer gezien.
    geniet ervan en ik blijf je volgen en mailen.
    heel veel kusjes van margriet,ed,lesley en gwen.
    mischien kan mijn broer nu een medaille winnen,nu leon er niet meer is.
    doei

• 14 Januari 2011 - 21:51

Nicole Schreurs:

Hoi Maud, ik volg je via "waar ben je nu", vind het echt heel erg leuk om te zien dat jullie naar de USA zijn verhuisd.
    Ik wens jullie heel veel succes en vooral ook veel plezier in de USA...

Heel veel groetjes uit Venlo van je oud-klasgenoot !