Boterham met hagelslag en lekkere wafels.
Door: opperuiver
Blijf op de hoogte en volg Maud
02 April 2011 | Verenigde Staten, Clifton Park
Ik was nog naar de Aldi geweest, ja, jullie lezen het goed. Er ligt hier 1 Aldi in Albany, en die is hier bijna om de hoek. Vorige week hadden ze asperges (in glas) in de aanbieding. Deze had ik gekocht.Ik had ze in honey ham gedraaid. Verrukkelijk. Toen dacht ik, ik ga nog een paar glaasjes halen voor dat het rek leeg is. Aan de kassa stond een man achter me, en hij vroeg zich af, wat ik daar mee ging doen. Ik heb hem toen duidelijk gemaakt, dat wij Nederlanders de asperges in de ham rollen. Oh yeah, really. Hij dacht dat de asperges nog gekookt moesten worden. Ze hebben dus geen idee wat ze met asperges uit glas moeten doen. Je ziet hier trouwens wel groene asperges in de supermarkt liggen.
Voor morgen 1 april hebben ze weeralarm afgegeven. Er zou ongeveer een halve meter sneeuw vallen. Ik hoop toch echt dat dit een 1 april grap is. Ik kan het me haast niet voorstellen, want het is vandaag redelijk mooi weer. De lucht is niet blauw, maar de temperatuur is lekker.
Leon was laat thuis, er moest een test gedaan worden op de machine. Ze konden pas om 14.00 uur op de machine en aangezien de test 8 uur duurt, weet je dat je laat thuis bent. Het was uiteindelijk 23.15 uur geworden. Dit is eigenlijk veel te laat als je bedenkt dat hij om half 7 ’s morgens al op het werk is. Maar ja, niks aan te doen. Nog 1 dag en dan is het weekend en kan hij uitrusten. Ik ben met Bibi en Lars ergens een kleinigheidje gaan eten. Ik had geen zin om te koken. Zo te zien wordt ik dus al een echte Amerikaan. Lekker makkelijk. Toen we aan het eten waren begon Bibi in een keer over New York. Mam, wets se nog det in Chinatown die Chineeze zonger blikke of blozen mig in ut gezich hooste. Eg onbeschoef alles. En neet eine. Die sjtoan gewuun te kleeke naeve dig. Eg smaerig. Ja, dat klopt, dat zal in China zelf, niet anders zijn.
Het is toch geen grap. Er is inderdaad sneeuw gevallen. Gelukkig geen halve meter. Op het nieuws hoorde we dat de wind zich gedraaid had (gelukkig) en dat een ander gebied getroffen was. Daar lag dus wel een halve meter, april doet wat die wil zullen we me zeggen.
Lars vroeg de vorige week of hij een boterham met hagelslag voor de juffrouw mocht meenemen. De juffrouw had gehoord dat Nederlanders hagelslag op de boterham deden, en vroeg zich af of dit lekker was. Ik heb Lars dus een extra boterham meegegeven naar school. Toen Lars weer thuis was, vroeg ik natuurlijk wat de juf er van vond. Nou, die haet de ganse daag mit unne glimlach op ut gezich gelaupe. Ze vonj ut dus lekker. Maandag vroeg Lars of hij weer een boterham met hagelslag mee mocht nemen, maar nu voor Mr. Engle, hij vond het zielig dat Mr. Engle niet had kunnen proeven. Aangezien dat Mr. Engle de held van Lars is heb ik dus maar weer een boterham gesmeerd. Raar he, die boterhammen vergeet hij niet.
Woensdag had ik wafels gebakken en ik had Bibi en Lars er natuurlijk een meegegeven naar school voor in de pauze. Vrijdag vroeg Lars of hij een wafel voor Mr. Mruz mocht meenemen. Geen probleem, ik had er genoeg (nog efkus en den hub ich alle lierare op de aet toes). Lars ging dus met een extra wafel naar school. Toen hij thuis was zei hij, geur gluif ut neet, maar Mr. Mruz vonj os woafels zoe lekker det dur ut recept wilt hubbe. En wetse, den goan ich mit de meneer waofels bakke op schjoel. Wie vet is det den. Ik dacht bij mezelf, dat zal hij wel voor de grap gezegd hebben. ’s Avonds ging de telefoon. Het was Conny, een juffrouw van school die van oorsprong uit Bergen op Zoom komt. Ze moest even zeggen dat Lars de dag van Mr. Mruz goed had gemaakt. Hij was helemaal gek van de wafels. Zelfs zo erg, dat hij heel graag het recept wilde hebben. Hij wil namelijk de wafels op school gaan bakken samen met de kinderen. Mr. Mruz is wiskunde leraar en vond het een goed idee om de kinderen de Europeese maattabellen te laten omrekenen naar de Amerikaanse, en dan ook nog eens een lekkere wafel er voor terug krijgen. Two birds with one Stone. Ik vind het zelf een super leuk idee. En Lars voelt zich apetrots dat hij dit voor elkaar heeft gekregen.
Els, waar ben je nu eigenlijk voorzitster van geworden? En wat heerlijk voor jullie, de caravan weer van de stal halen. Doe je de groetjes terug woensdag.
03 April 2011 - 19:38
Eef:
Hey buren,
Leuk om jullie verhalen te lezen.Heb net een bericht getypt maar is in eens weg.Vreemd.Wat is jullie skypeadres?Ben het kwijt schiet lekker op geheugenverlies?Hoorde vrijdag van Leon zijn vader dat alles goed gaat en al aardig gewend zijn.Gelukkig.Weten jullie al wanneer jullie terug komen?Hoop 1,5 jaar is namelijk erg saai zo'n leeg huis langs ons hahahahaha.Hiet gaat alles goed Stijn is van de luier af PFfffffffff Gelukkig.en Guusje gaat naar school naar juffrouw Wilmy en voelt zich nu erg groot hahahah.Heb 2 weken geleden de 20 weken echo gehad alles ziet er goed uit gelukkig nu me nog goed voelen en dan komt alles in orde.Ik hoop dat ik je snel even spreek via skype.
Liefs Riks Eef Stijn Guusje en mini -
04 April 2011 - 13:43
Els Van Der Heijden:
Hoi Maud, ik ben voorzitser geworden van de pr club van de camping. en ja wat hadden we zaterdag een geluk het was wel 24 graden hier in limburg, dus prima weertje om de caravan neer te zetten en de voortent op te bouwen ed. Het was maar een dad genieten want gisteren goot het hier tot in de namiddag alweer. Maar....vandaag schijnt weer af en toe de zon en de was droogt lekker snel buiten. Misschien kun je wel een kraampje beginnen ergens op de hoek van een straat Masud, ga je wafels verkopen met halgelslag op de slagroom, vast een gat in de markt! En ja ik zal de groetjes terug doen aan de yogamenen! Dag lieverd, tot gauw weer mails, xxx Els