Breaking news - Reisverslag uit Clifton Park, Verenigde Staten van Maud Teeuwen - WaarBenJij.nu Breaking news - Reisverslag uit Clifton Park, Verenigde Staten van Maud Teeuwen - WaarBenJij.nu

Breaking news

Door: opperuiver

Blijf op de hoogte en volg Maud

01 Juni 2011 | Verenigde Staten, Clifton Park

Dinsdag hadden we een jarige job in huis. Nou ja, in huis, het was dit jaar buitens huis, want Leon is gewoon naar het werk gegaan. Dat was ook geen enkel probleem, want bezoek hoeven we toch niet te verwachten hier. We hadden afgesproken dat we ergens een hapje zouden gaan eten samen, en dat hebben we dan ook gedaan. De dag ervoor, had ik wafels gebakken een cake gemaakt voor op het werk te trakteren. Ik had ook nog een kruimelvlaai gebakken voor onszelf, maar ik kreeg helaas een klein gedeelte van de vlaai niet goed uit de vorm. Dat vond ik jammer, maar voor de rest was het perfect gelukt en hebben we de vlaai goed laten smaken. (Diny, die vlaai is voor herhaling vatbaar, thanks voor het recept).
Toen Leon rond de avond thuis was, hebben René en Angelique (oet Deetere) nog geskypt. Ze waren extra wakker gebleven om Leon nog te feliciteren. Erg leuk, maar als je eenmaal aan het vertellen bent, ga je van het een naar het ander en wordt het al snel (te) laat. Het werd dus tijd dat we gingen stoppen. René en Angelique, ich haop neet det uch oere toete toent geur in bed loog, van os gespektakel.

Woensdag ben ik met de cursisten van de Engelse les naar het museum in Saratoga geweest. We gingen naar het oorlogsmuseum, dit is niet direct iets wat ik zelf zou kiezen, maar dit heeft te maken met het thema van de woensdagmorgen groep. Normaal gesproken heb ikzelf op woensdag geen cursus, maar ze vroegen mij of ik mee wilde gaan. Dat heb ik dus gedaan, en ik heb er geen spijt van. Het is toch interessant.
’s Middags ben ik nog met Bibi en Lars naar de kapper geweest. Ik blijf dit spannend vinden, omdat ze hier totaal anders knippen dan in Nederland. Maar het is weer gelukt. ‘s Avonds kregen we nog bezoek van Eric en Yvonne. Zij zijn op dit moment in Amerika voor househunting. Als alles goed gaat komen ze rond augustus naar Clifton Park wonen. Eric en Yvonne hebben bij ons alvast wat spullen neergezet. We hebben nog een kopje koffie gedronken en nog het een en ander besproken. Ze hebben natuurlijk veel vragen, en gelukkig konden wij deze voor hun beantwoorden.

De volgende dag had ik weer cursus. Ik heb een mondeling examen moeten maken. Iedere nieuwe cursist krijgt hetzelfde examen. Dit is om een beetje een idee te krijgen hoe “goed” je Engels is. Ze moeten deze examens ook afnemen om subsidie te ontvangen. Ik was er zo mee klaar, en vond het ook nog gezellig. Ik was wel benieuwd of ik het wel goed gedaan had, en volgens haar was mijn score perfect. Pfff, daar ben ik blij mee. Over een paar maanden krijg ik weer zo’n test, en dan wordt gekeken of je vooruit bent gegaan.

Met Yanet zou ik eigenlijk gaan koken, maar we hebben afgesproken om dit de verschuiven naar een andere keer. Yanet had net namelijk druk met koken voor haar familie, want ze gaat dit weekend naar Virginia. Ze neemt dan eten mee voor haar familie. Ze was bezig om Tamalis te maken en dat is heel veel werk. Normaal gesproken krijgen Mexicanen dit met Kerst of met speciale gelegenheden. Rond de avond belde ze me op om te zeggen dat ze voor ons ook Tamalis had gemaakt. Ik ben er naartoe gereden en heb het opgehaald. Lekker makkelijk, hoef ik niet meer te koken. Ik kan jullie niet precies vertellen hoe het smaakt. Het is iets van deeg met vulling (verschillende soorten hartige vulling) in een maïsblad gedraaid en gekookt. Het was weer heerlijk.

Toen ik net thuis was van de cursus belde Rich de eigenaar van het huis, om te vragen of er iemand thuis was, omdat hij het zwembad in orde wilde maken. Prima, daar zullen Bibi en Lars blij mee zijn. Verder heeft de hele middag de bel voor het skype gerinkeld. Het was de zoete inval volgens mij. Ik had nog niet opgehangen of de volgende belde alweer. Ik heb er zelfs nog een paar gemist, maar dat komt omdat ik het niet altijd hoor. We gaan deze week eens kijken voor een paar extra boxen, zodat het geluid wat harde is, en dat we het in iedere kamer kunnen horen en niet alleen op kantoor. Ik kreeg ook nog een telefoontje van Yvette. Ik zag al aan het nummer op de telefoon dat het een telefoontje uit het buitenland was. Yvette en haar vader Frans zaten achter de computer om de reis van Yvette te boeken. Ze moesten eventjes overleggen of de datum goed was. Nou, dat is geen enkel probleem. Ze hebben dus geboekt, en Yvette komt 3 weken naar ons toe. Geweldig Yvette, Welcome to America. Dit gaat leuk worden. Zoals gewoonlijk als Bibi uit school komt, vliegt ze naar haar ipad om op hyves te kijken. En in een keer vliegt ze op en zegt ze, Wach effe, breaking news, Yvette kumpt veur 3 waeke nao os toe. Whaaaa, Yes, Yes, Yes. Ik wist het natuurlijk al, maar ik vond dat Yvette het breaking news zelf moest zeggen. Het aftellen kan dus beginnen.

Na het eten belde de moeder van Silvy (vriendin van Bibi) op. Ze nodigde ons uit om de volgende dag bij hun te komen eten. Nou, dit noem ik nou nog eens een verrassing en vind het heel lief dat ze dit doen. Daar zeggen we natuurlijk geen nee tegen. Ik heb aangeboden om het toetje te maken, dus ben gelijk aan de slag gegaan om tiramisu te maken. Normaal gesproken valt dit altijd goed in de smaak, dus ben benieuwd of het in Amerika ook zo is. Silvy, haar zus en ouders, zijn net zelf 1 jaar terug uit Dresden. Ze weten dus als geen ander hoe het is, als je in het buitenland woont, ver weg van vrienden en familie.

Jantien, ik heb de groetjes gekregen via Esther. Wat grappig dat jullie elkaar weer eens gezien hebben in de trein. Doe je de groeten aan Jolanda en Guus?

Helmy (van Aaken), bedankt veur diene mail. Waas leuk om weer uns unne update te kriege oet Tegele. Schjaf dich det skype noe maar aan, det steld nieks veur om det te instaleren.

Daan en Karlijn, geläökig zit ut exame veur uch dur op. Ich haop det ut allemaol good is gegaon.

Marij Beckers, baeterschap, ich höb ut gehuurd. Ich haop det ut schjnel weer baeter mit dich geit.

Eric dinks se nog aan ut adres wat ich dich vroog? Ich weit des se ut druk haes mit vanalles en nog wat.

• 01 Juni 2011 - 11:30

Fam. Haenraets:

Hoi Maud,
    Wil je Leon alsnog van ons van harte feliciteren met alweer een jaar erbij en verder veel groetjes uit Tegelen.

• 01 Juni 2011 - 15:42

Mien En Sjra B,oet R:

Hoi Maud Leon Bibi en Lars.
    Hub weer dien verhoal geleaze.sjoéen.
    Wil se oos 't recep van de bótervlaai ach doorsturen, den ken Mien die auch ens bakke,want die vinje veur auch lekker.
    Groetjes Mien en Sjra oet Remunj.

• 02 Juni 2011 - 11:37

Joop Peeters:

Vandaag op Hemelvaartdag de verslagen weer bijgelezen. Goed te lezen hoe het met jullie gaat. Vanuit hier nog de hartelijke felicitaties voor Leon! Beter laat dan nooit. Ik ben benieuwd of er nog een tussendoortje naar NL inzit voor Leon. Zou erg leuk zijn. Het zwemseizoen is begin juli afgelopen en is meteen de laatste keer op Nieuw Steijl. Of niet. We gaan vanaf na de zomervakantie naar Blerick maar het laatste nieuws is dat het Tegelse zwembad is verkocht voor het symbolisch bedrag van 1 Euro en dat het een half jaar dicht gaat voor renovatie. Daarna gaat het geprivatiseerd verder voor zwemlessen maar ook andere vrije uren. We zullen zien hoe het loopt. 25 juni hebben we een uitje naar Arcen met de hele club.
    Zelf ben ik net terug van Parijs waar ik een dag tennis gekeken heb Roland Garros. Een erg gave ervaring tussen alle wereldtoppers. En natuurlijk een paar dagen gechilled in Parijs zelf. Altijd leuk om hier terug te komen. Weer zat mee, top. Groeten vanuit Tegelen en jullie alle goeds.
    Groeten, Joop

• 03 Juni 2011 - 07:41

MAM...:

HOY SAMEN<

Julie hebben het maar druk samen,naar de cursus, uit eten,dan weer voor andere wat lekkers maken enz.enz.maar het is beter als niks te doen hebben.
    hier is alles okè, heel mooi weer,
    Gisteren bezoek gehad van Eric en Janneke heel gezellig en zo is vandaag dit en morgen dat,
    Ons Mien was 45 jaar getrouwd en zit in Portugal,Liza zit op de camping in drenthe en Tilla en Jo zijn 18 juni 40 jaar getrouwd, we zijn er natuurlijk weer allemaal in Landgoed Holthurnsche Hof.
    18 juni is wel een beetje dubbel vanwege een verjaardag die we niet meer kunnen vieren, maar het is zoals het is.
    Voor jullie veel gezelligheid met de nieuwe vakantiegangers die er aan komen, maar dat gaat wel lukken.
    De groetjes uit Het Vloot van
    MAM XXXX